Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΝομοθετική ρύθμιση για μείωση 50% στις χρεώσεις των τραπεζών στα POS

Νομοθετική ρύθμιση για μείωση 50% στις χρεώσεις των τραπεζών στα POS

Νομοθετική ρύθμιση που θα μειώσει κατά 50% τις χρεώσεις των τραπεζών στα POS προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Οι χρεώσεις στα μικρά ποσά είναι αρκετά μεγάλες και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε η νομοθετική ρύθμιση η οποία θα τις μειώνει κατά 50% για ποσά έως και 10€. Οι επιχειρήσεις όπως τα περίπτερα και τα ταξί που κάνουν συναλλαγές κάτω των 10€ διαμαρτύρονται για τις χρεώσεις των τραπεζών και ήταν απαραίτητη η νομοθετική παρέμβαση καθώς δεν ήταν δυνατή μία συμφωνία με τις τράπεζες.

Η συγκεκριμένη τροπολογία θα κατατεθεί στην Βουλή αυτήν την εβδομάδα ή το αργότερο την επόμενη. Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε επίσης και στο ζήτημα των φορολογικών δηλώσεων τονίζοντας πως εντός εβδομάδας θα ανοίξει οι πλατφόρμα για την υποβολή τους και ξεκαθάρισε πως δεν θα δοθεί παράταση μετά την 31η Ιουλίου.

Παράταση δεν θα δοθεί επίσης και για την διασύνδεση POS- ταμειακών μηχανών και πρόσθεσε ότι θα εκδοθεί εγκύκλιος με όλες τις λεπτομέρειες στις 2 Μαΐου.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ