Αν εσύ ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία και δε θέλεις να φτιάξεις μαγειρίτσα με τον παραδοσιακό τρόπο σου έχουμε μία συνταγή που θα σε ξετρελάνει! Είναι η λεγόμενη μαγειρίτσα των χορτοφάγων που έχει ως βάση της τα μανιτάρια.
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
1/4 κούπα λάδι
1 κούπα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
1/4 κούπας ψιλοκομμένο άνηθο
1/4 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό
1/3 κούπας ρύζι Καρολίνα
αλάτι, πιπέρι
1 ασπράδι αυγού
1/4 κούπας χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένουμε τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
2. Τα κόβουμε σε κομματάκια και σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα μανιτάρια, ώσπου να μαραθούν.
3. Ρίξτε τα κρεμμυδάκια και συνεχίστε το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμη.
4. Προσθέστε τον άνηθο, το μαϊντανό, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Όταν η σούπα φτάσει στο σημείο βρασμού, ρίξτε το ρύζι.
5. Σκεπάστε και σιγοβράστε για 20 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα μανιτάρια και το ρύζι.
6. Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά το ασπράδι, ρίξτε το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας. Αδειάστε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα ανακατεύοντας ζωηρά και κατεβάστε την από την φωτιά.
Ο Σύλλογος «Φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους» και η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων του Συλλόγου παρουσιάζουν…
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως η προκήρυξη για τον γραπτό διαγωνισμό της ΕΣΔΙ, η οποία…
Την Πέμπτη 23/05/2024 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στην ΕΛΜΕ Αργολίδας για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το…
Ο μητρικός θηλασμός αποτελεί αναμφισβήτητα τον ιδανικό τρόπο διατροφής ενός μωρού. Αν και πρόκειται για…
Η θεατρική ομάδα “the arties” παρουσιάζει την παράσταση Αβελάρδος και Ελοΐζα, η ιστορία των συμφορών…
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του…