O CHEF ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ...

Τι να κάνω με το αρνί που περίσσεψε – Δύο πανεύκολες συνταγές από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Πάσχα ήταν και πέρασε! Όμως αρνί έμεινε και σήμερα αναρωτιόμαστε τι θα το κάνουμε. Δύο πανεύκολες συνταγές από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι η λύση…

Κρεατόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Υλικά

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
350 γραμμ. ψημένο αρνί
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 ματσ. άνηθο με τα κοτσάνια του ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζ. κονιάκ ή λευκό κρασί
250 γραμμ. κασέρι κομμένο σε κύβους
150 γραμμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
150 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
Πιπέρι & αλάτι
1 φύλλο σφολιάτας (ή 1 χοντρό χωριάτικο φύλλο)
Διαδικασία

Για την κρεατόπιτα με αρνί από το Πάσχα, την εύκολη πασχαλινή πίτα, ψιλοκόβουμε πρώτα τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ψημένο αρνί και τον άνηθο για την κρεατόπιτα με αρνί από το Πάσχα και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κονιάκ. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το υγρό.

Η γέμιση δεν πρέπει να μην έχει καθόλου υγρά. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει τελείως. Ρίχνουμε μέσα στην γέμιση τα τυριά και το γιαούρτι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αφού δοκιμάσουμε πρώτα. Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο μας, ακουμπάμε τη γέμιση κατά μήκος και τυλίγουμε σε ρολό. Φυλακίζουμε τις ενώσεις κάτω από το ρόλο. Ακουμπάμε την πίτα με την ένωση προς τα κάτω, επάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αν θέλετε μπορείτε να αλείψετε με αυγό για να γυαλίζει και να πασπαλίσετε σουσάμι ή μαυροσίσαμο. Χαράζουμε δυο τρεις χαρακιές στην επιφάνεια της σφολιάτας. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 40΄ μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα και να γίνει τραγανή. Αφού ψηθεί αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.

Ταλιατέλες με αρνί από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Υλικά

500 γραμμ. ταλιατέλες
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελ. σκόρδο
300 γραμμ. άσπρα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 συσκ. ντοματάκια κονκασέ
1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι ή τυρί κρέμα
Αρνί που περίσσεψε (ψιλοκομμένο)
Τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους. Βάζουμε το αρνί, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι.

Αφήνουμε να βράσει για 10′ σε μέτρια φωτιά. Βράζουμε και στραγγίζουμε τις ταλιατέλες και τις ρίχνουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.

 

 

 

Argonafplia.gr (HI)

Πρόσφατα

Παπαδημητρακόπουλος – Λάζαρης: Οι παραγωγοί πορτοκαλιού πρέπει να κατανοήσουν τις παγκόσμιες αγορές

Ο κ. Παπαδημητρακόπουλος σε μία συνέντευξη με τον κ. Λάζαρη, υπεύθυνο για την στρατηγική ανάπτυξης…

23 ώρες πριν

Ανακοίνωση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων Βρεφικών Παιδικών Σταθμών Ναυπλίου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικών Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ναυπλιέων, όλο αυτό…

1 ημέρα πριν

Σήμερα η Διεθνούς Ημέρας Μουσείων «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024 με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα»…

1 ημέρα πριν

Ο ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ B.C. κατεβάζει ομάδα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 𝐔𝟐𝟏 της σεζόν 2024-25

Στη σημαντική απόφαση να συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 𝐔𝟐𝟏 της σεζόν 2024-25 προχώρησε το Διοικητικό…

1 ημέρα πριν

Άνδρας απειλούσε να αυτοκτονήσει στον Ισθμό

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutrakiblog.gr άνδρας, ηλικίας περίπου 50 ετών, Κορίνθιος, απειλούσε να αυτοκτονήσει πηδώντας…

1 ημέρα πριν

Τα εγκαίνια του Ι.Ν. Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στον προαύλιο χώρο του ναού της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου

Στον προαύλιο χώρο του ναού της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου έχει γίνει η ανέγερση ενός μικρού ναού…

2 ημέρες πριν