Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝαύπλιο: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου

Ναύπλιο: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου

Την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου θα τιμήσει ο Δήμος Ναυπλιέων με εκδηλώσεις , οι οποίες θα πραγματοποιηθούν και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Ναυπλίου, Ασίνης, Μιδέας και Νέας Τίρυνθας, την Παρασκευή 22 και τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024.

Παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 25 Μαρτίου, στο Ναύπλιο, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας , στο Δρέπανο, στο Τολό, τη Νέα Τίρυνθα και την Αγία Τριάδα, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δήμου Ναυπλιέων.
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Ι. Ορφανός καλεί τους δημότες και τους επισκέπτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις του Δήμου, που σύμφωνα με το πρόγραμμα έχουν ως εξής:

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας της 23ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.
Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων Ν.Π.Δ., των οργανισμών κοινής ωφελείας, των τραπεζών, των κεντρικών οδών και πλατειών του Ναυπλίου και των ελλιμενισμένων λιμενικών πλοίων.
10.00 Επετειακές ομιλίες και εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα. 11.00 Απότιση φόρου τιμής µε κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές-μαθήτριες και σπουδαστές στα μνημεία Ηρώων της πόλης.

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

07.00 Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες στις εκκλησίες µε τη φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης Αργολίδος.
08.00 Έπαρση της Σημαίας στο Ηρώο του Ναυπλίου (25ης Μαρτίου) από Τιμητικό Άγημα της Υπηρεσίας Διαχείρισης Υποδομών (Υ.Δ.ΥΠ.) Ναυπλίου.
11.00 Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αναστασίου του Ναυπλιέως, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου.
Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, από τον Τάσο Χατζηαναστασίου, Διδάκτορα Ιστορίας και Λυκειάρχη Γενικού Λυκείου Αγίας Τριάδας.
11.30 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Ναυπλίου (25ης Μαρτίου) από εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Δήμου, των ενώσεων Εθνικής Αντίστασης και των Εφεδροπολεµιστικών οργανώσεων.
Θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του Έθνους. Η τελετή θα ολοκληρωθεί µε την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
12.00 Παρέλαση: Δημοτικής Φιλαρμονικής, μαθητών-μαθητριών, προσκόπων, συλλόγων, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Χώρος της παρέλασης ορίζεται η Λεωφόρος 25 ης Μαρτίου (έμπροσθεν του Ηρώου Ναυπλίου).
18.30 Υποστολή της Σημαίας
Τελετάρχες στις παραπάνω εκδηλώσεις ορίζονται ο κ. Ιωάννης Στάθης, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και ο κ. Στυλιανός Γκουριώτης, υπάλληλος του Δήμου Ναυπλιέων.

Δημοτική Κοινότητα Δρεπάνου
Ώρα 07:30 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών.
Ώρα 9.30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αδριανού και Ναταλίας. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τη φιλόλογο, κυρία Δήμητρα Βολιάρη.
Ώρα 10:00 Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων. Επιμνημόσυνη δέηση. Τήρηση ενός λεπτού σιγής. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
Παρέλαση των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Τελετάρχης ορίζεται η εκπαιδευτικός κυρία Μαρίνα Σταματοπούλου.

Δημοτική Κοινότητα Τολού
Ώρα 07:30 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών.
Ώρα 10:00 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από μαθητές της Στ΄ Δημοτικού
Ώρα 10:30 Παρέλαση των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην οδό Σέκερη.
Κατάθεση Στεφάνων στο ηρώο των πεσόντων.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
Τελετάρχης ορίζεται η εκπαιδευτικός, κυρία Σοφία Μηναίου.

Δημοτική Κοινότητα Αγίας Τριάδας
Ώρα 07:30 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών.
Ώρα 09:50 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από το Διευθυντή του Γυμνασίου Αγίας Τριάδας κ. Κωνσταντίνο Δέδε.
Ώρα 10.15 Επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο των πεσόντων. Κατάθεση Στεφάνων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
Παρέλαση των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Τελετάρχης ορίζεται ο κύριος Δημήτριος Διαλιάτσης.

Δημοτική Κοινότητα Νέας Τίρυνθας

Ώρα 07:30 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών.
Ώρα 09:00 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Τίμιας Ζώνης. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από μαθητή της Στ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου.
Ώρα 10:00 Κατάθεση Στεφάνων στο ηρώο των πεσόντων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
Ώρα 10:30 Παρέλαση των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Τελετάρχης ορίζεται ο κύριος Γιάννης Παπαθανασίου.

*Στις λοιπές Κοινότητες θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις και ο Δήμος θα εκπροσωπηθεί από τους Προέδρους και τα μέλη των Κοινοτήτων.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ