Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝαύπλιο: Αναπαράσταση της δίκης του Κολοκοτρώνη από μικρά παιδιά στο Παλαμήδι (βίντεο)

Ναύπλιο: Αναπαράσταση της δίκης του Κολοκοτρώνη από μικρά παιδιά στο Παλαμήδι (βίντεο)

Σήμερα το πρωί της Πέμπτης 21 Μαρτίου 2024 στο κάστρο του Παλαμηδίου στο Ναύπλιο με μικρά παιδιά στα πλαίσια της επετείου της Εθνικής μας Εορτής της 25ης Μαρτίου, όπου πραγματοποίησαν την αναπαράσταση της δίκης του Κολοκοτρώνη και του Πλαπούτα έξω από την φυλακή του γέρου του Μωριά, στον προμαχώνα του Αγίου Ανδρέα.

Τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια ”Μικρός Ναυτίλος” από την Κόρινθο, στα πλαίσια των εορτασμών για την 25 Μαρτίου 1821, πραγματοποίησαν βιωματική παράσταση – μάθημα για την Δίκη του Κολοκοτρώνη μέσα στο κάστρο του Παλαμηδίου στο Ναύπλιο.
Μαθητές του Δημοτικού σχολείου σε συνεργασία με τους δασκάλους τους, παρουσίασαν την αναπαράσταση της Δίκης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του Δημητρίου Πλαπούτα και καταχειροκροτήθηκαν από τους γονείς που τα συνόδευαν αλλά και επισκέπτες που έτυχε να βρίσκονται στο κάστρο.
Τα παιδιά με τις παραδοσιακές στολές τους συμμετείχαν προσπάθησαν να αναπαραστήσουν όσο το δυνατό , την κάθε στιγμή της ιστορικής Δίκης που έγινε στο Ναύπλιο, απαγγέλλοντας ποιήματα, τραγούδια, και αυθεντικούς διαλόγους της δίκης.
Η εκδήλωση έγινε με την άδεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας .
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ