Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΗΛΕΙΑΈρχεται στις 29 Μαρτίου το 4ο συνέδριο «Επί Γης»

Έρχεται στις 29 Μαρτίου το 4ο συνέδριο «Επί Γης»

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την υλοποίηση του 4ου Αγροτικού Συνεδρίου – Έκθεσης «Επί Γης», που διοργανώνει η εφημερίδα Πατρίς στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Aldemar Olympian Village» στη Σκαφιδιά Ηλείας, την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με επιστημονικό συνεργάτη το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Πρόκειται για το κορυφαίο αγροτικό γεγονός της χρονιάς, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του επιστημονικού, επιχειρηματικού και πολιτικού κλάδου της χώρας, που σαν στόχο έχει την συνεργασία και την εξωστρέφεια, αναδεικνύοντας παράλληλα τον αγροτικό κόσμο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τα αγροτικά προϊόντα που
παράγονται σε αυτή και ταυτόχρονα το «Επί Γης» γίνεται το σημείο αναφοράς στην ελληνική αγροτική οικονομία και την Ευρωπαϊκή Αγροτική Κοινότητα. 

Με παρουσίες από όλη την Ελλάδα
Η προσέλκυση επισκεπτών από διάφορα μέρη της Ελλάδας και η συμμετοχή ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα, αναμένεται να
δώσει πνοή στην τοπική οικονομία και να ανοίξει νέους ορίζοντες στους αγρότες, οι οποίοι θα ενημερωθούν για ό,τι πιο καινοτόμο και πρωτοποριακό κυκλοφορεί στην παγκόσμια αγορά.

Άλλωστε, η Αγροτική Παραγωγή είναι στενά συνδεδεμένη με τη χώρα μας παράγοντας ετησίως, σχεδόν το 3,6% του ΑΕΠ, δηλ. 15 δις ευρώ, ένα ποσοστό που γίνονται προσπάθειες για να αυξηθεί.

Το τέταρτο «Επί Γης» αναμένεται να φιλοξενήσει και περίπτερα μεγάλων εταιρειών του Αγροτικού τομέα με σκοπό την παρουσίαση και την ενημέρωση των αγροτών για νέα, σύγχρονα και φιλικά στο περιβάλλον προϊόντα που σχετίζονται με την αγροτική παραγωγή, τα οποία συνάμα προσφέρουν ασφάλεια στους καταναλωτές και οικονομία στις πηγές ενέργειας.

Παράλληλα οι αγρότες θα ενημερωθούν για ανθεκτικά και ιδιαίτερα παραγωγικά υβρίδια τα οποία επιτυγχάνουν τη μέγιστη απόδοση ανά στρέμμα καθώς και για τους σύγχρονους μηχανισμούς καλλιέργειας και συγκομιδής, καθώς και ό,τι άλλο αφορά την σύγχρονη και «έξυπνη» γεωργία.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία και τοποθέτηση του υπουργού κ. Λευτέρη Αυγενάκη καθώς και του προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, οι οποίοι θα τοποθετηθούν και θα απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα που αφορούν τη συνολική αγροτική παραγωγή όχι μόνο της Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Επίσης οι επιστημονικοί φορείς που έχουν κληθεί να συμμετάσχουν στις εργασίες, θα δώσουν πολύτιμες πληροφορίες στον τομέα της έρευνας, της καλλιέργειας και της
παραγωγής.

Πλούσια η θεματολογία του «Επί Γης»
Μεταξύ των θεμάτων που αναμένεται να συζητηθούν είναι η «Πράσινη» ατζέντα και η Κοινή Αγροτική Πολιτική, η καλλιέργεια ελιάς και οι προοπτικές που προσφέρονται, η
Επιχειρηματικότητα, η Έρευνα και η Καινοτομία στην Αγροτική Παραγωγή, η εξέλιξη της Γαλακτοπαραγωγής και της Ζωικής Παραγωγής καθώς και ο κλάδος της Αλιείας και της Ιχθυοκαλλιέργειας.

Επίσης θα συζητηθεί η ενδυνάμωση της τουριστικής ταυτότητας μέσω των τοπικών προϊόντων και η προώθησή τους μέσω του Αγροτουρισμού, η Ενεργειακή αξιοποίηση και η Κυκλική Οικονομία στον Πρωτογενή τομέα, οι Καινοτόμες Τεχνολογίες στις Θερμοκηπιακές Καλλιέργειες, η Διαχείριση των υδάτων πόρων και άλλα ενδιαφέροντα θέματα γύρω από τον πυλώνα της Ελληνικής Αγροτικής Οικονομίας.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ