Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑργολίδα: Παρουσίαση αυτοσχεδιασμών της τεχνικής της θεατρικής κούκλας από τις μαθητικές...

Αργολίδα: Παρουσίαση αυτοσχεδιασμών της τεχνικής της θεατρικής κούκλας από τις μαθητικές ομάδες

Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε το δεύτερο διαδικτυακό υποστηρικτικό σεμινάριο του προγράμματος «Κουκλοπαίζουμε: Ενδυνάμωση των νησιών και παράκτιων περιοχών».

Συμμετείχαν εκπαιδευτικοί καθώς και οι μαθητές/-τριες από την ομάδα που συμμετέχει. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας σε συνεργασία με το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας & Πράσσειν Άλογα" και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, Δωδεκανήσου, Εύβοιας, Ηρακλείου, Κεφαλληνίας, Κυκλάδων, Λέσβου, Πειραιά, Ρεθύμνου, Σάμου και Χίου’, συμμετέχει στο πρόγραμμα από το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

Στη διαδικτυακή συνάντηση δόθηκε η ευκαιρία συνάντησης σχολείων από διάφορα νησιά και παράκτιες περιοχές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ώστε να παρουσιάσουν τους αυτοσχεδιασμούς τους. Επίσης αποτέλεσε ένα επιπλέον κίνητρο για τους/τις μαθητές/-τριες, αλλά και πηγή έμπνευσης μέσα από τον διάλογο με την δουλειά άλλων μαθητών/-τριών.

Η καλλιτεχνική ομάδα «Πράσσειν Άλογα» έκανε σχολιασμό στους αυτοσχεδιασμούς που παρουσίασε η κάθε ομάδα. 

Οι συμμετέχοντες μαθητές/-τριες εμπλούτισαν τις ικανότητές τους από την γνωριμία και άμεση εποικοδομητική παρέμβαση του Θεάτρου Κούκλας. Οι εκπαιδευτικοί έλαβαν ακόμη περισσότερη υποστήριξη και πρακτική γνώση για το έργο που ετοιμάζουν και να εμβαθύνουν στην Τέχνη της Κούκλας.

Τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά!!!

Ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας
Ιωάννης Γιατράκος

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ