Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΆργος: Εκδήλωση αφιέρωμα στη Γυναίκα «Σημείο Αναγνωρίσεως» με  ομιλητή τον Αλέξη Κούγια...

Άργος: Εκδήλωση αφιέρωμα στη Γυναίκα «Σημείο Αναγνωρίσεως» με  ομιλητή τον Αλέξη Κούγια παρουσία της Αλέκας Ψαρράκου

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2024 στις 19:00 στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού “Μέγας Αλέξανδρος” θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιέρωμα στη Γυναίκα με τίτλο ΓΥΝΑΙΚΑ «Σημείο Αναγνωρίσεως» με  ομιλητή τον Αλέξη Κούγια, Δικηγόρος- Ποινικολόγος

Τον κ Κούγια παρουσιάζει η Λένα Παπαθανασίου Διευθύντρια 1ου ΓΕΛ Άργους 

Προλογίζει η κ. Αλέκα Ψαρράκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο, τον Ιούλιο του 2021 

Eκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 

Η Ημέρα της Γυναίκας θεσμοθετήθηκε για να αναδείξει το ρόλο των γυναικών στη διαμόρφωση της ιστορίας. 

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ή αλλιώς Διεθνής Ημέρα των Δικαιωμάτων των Γυναικών, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου και έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών από τις αρχές του 20ού αιώνα, που ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας, καθώς και δικαίωμα ψήφου.

Θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ. Ασχέτως όσων αγώνων έχουν ήδη γίνει στην κατεύθυνση της ισότητας των δύο φύλων, είναι ακόμη πολλά αυτά που πρέπει να ακολουθήσουν, για να σταματήσουν οι διακρίσεις, οι αδικίες και οι κακοποιήσεις σε βάρος των γυναικών. 

Αλέξης Κούγιας : 48 χρόνια συλλειτουργός της Δικαιοσύνης, αποτελεί για αρκετούς εγγύηση αποτελεσματικότερης εκπροσώπησης για μια δίκαιη δίκη. 

Πασίγνωστος ποινικολόγος με εκρηκτική ιδιοσυγκρασία, άριστος γνώστης της ποινικής δικονομίας, βρίσκεται διαρκώς στην επικαιρότητα με τις παραστάσεις του, πότε ως συνήγορος υπεράσπισης και πότε ως πολιτικής αγωγής, σε δίκες που πυροδότησαν το ζωηρό ενδιαφέρον όλης της χώρας. 

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν εκείνες των σατανιστών, της συμμορίας δολοφόνων, της Siemens, του ΕΛΑ, της «17 Νοέμβρη», του Χρηματιστηρίου, του Στέγγου, του Λαυρεντιάδη, του Σαλιαρέλη, των Ζωνιανών, της βύθισης του «Σάμινα», του ριφιφί στην Τράπεζα Εργασίας, των δομημένων ομολόγων, του Παπαχρόνη, του Φραντζή, της ανθρωποκτονίας της Σούλας Καλαθάκη, του Μαρσελίνιο, του Μένη Κουμανταρέα, της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου της Δίκης του Άλκη, της υπόθεσης Κιάππε και μύριες άλλες.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ