Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΗμερίδα Ψυχικής Υγείας στο Δημοτικό Σχολείο Δρεπάνου

Ημερίδα Ψυχικής Υγείας στο Δημοτικό Σχολείο Δρεπάνου

Το σχολείο δεν έχει ρόλο και δυνατότητες παρέμβασης στην κοινότητα μόνο κατά τη λειτουργία του πρωινού διδακτικού ωραρίου , αλλά κάθε στιγμή ,καθώς είναι ένας ζωντανός οργανισμός συνεχούς διάδρασης με το οικογενειακό και το κοινωνικό περιβάλλον.

Ο ρόλος του σύγχρονου σχολείου είναι ακριβώς αυτός : να αφουγκράζεται τα προβλήματα κάθε εποχής και κάθε τύπου κοινωνίας- που το περιβάλλει – και να μην μένει παρατηρητής , αλλά να ευαισθητοποιείται, να αναλαμβάνει διορθωτικές παρεμβάσεις και να εμπλέκει όλους τους φορείς για την προαγωγή της υγείας της σχολικής κοινότητας και να έρχεται σε συνεργασία με όλους, ώστε να καλύψει τις ανάγκες και τις προκλήσεις σε θέματα ψυχικής υγείας και πώς αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσα από μια πιο διεπιστημονική προσέγγιση .
Μεγάλες μελέτες διεξάγονται, πλέον σε παγκόσμιο επίπεδο, σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του άγχους , της επιθετικότητας και την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας και της αυτοεκτίμησης των παιδιών μας γιατί αυτά είναι τα προβλήματα της σύγχρονης εποχής που απασχολούν ένα σχολείο.
Λέγεται ότι ο Αριστοτέλης έχει πει : « ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ – ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ.
ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΤΟΜΟ, ΣΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΒΑΘΜΟ, ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ – ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ».
Σας περιμένουμε λοιπόν σε μια : Ημερίδα Ψυχικής Υγείας που θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο με την υποστήριξη του Συλ.Γον & Κηδεμόνων και των εκπ/κών .
Θα ασχοληθούμε με : την αναγνώριση κι έκφραση των συναισθημάτων των παιδιών μας ,τη διατήρηση υγιών σχέσεων μεταξύ μας και την καλλιέργεια επικοινωνιακών δεξιοτήτων στο σχολείο και το σπίτι .
Η ημερίδα απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς και γονείς, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο που θα ήθελε να παρακολουθήσει ένα θέμα με κύριο χαρακτηριστικό την έντονη επιθετική συμπεριφορά των παιδιών μας και τη διαχείριση των συναισθημάτων τους σήμερα .
Είσοδος ελεύθερη
Κεράσματα από τον Συλ.Γονέων
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ