Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑAπεργιακή κινητοποίηση των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου (βίντεο)

Aπεργιακή κινητοποίηση των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου (βίντεο)

Τα σωματεία, και φορείς της Αργολίδας στήριξαν την απεργιακή κινητοποίηση των Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου την Πέμπτη 22/2/2024, στην πύλη του νοσοκομείου Ναυπλίου.

Έχει προγραμματιστεί επίσης και συμμετοχή στην  Γενική Απεργία την Τετάρτη 28/2/2024 και στο συλλαλητήριο των σωματείων στην πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος, στις 10:30 πμ.

Τα αιτήματά τους είναι :

 Αυξήσεις 20% στους μισθούς. Επαναφορά 13 ου  – 14 ου   μισθού. Μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ετών 2016 – 2017.
 Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και το ΕΚΑΒ. Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

 Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες.
 Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Μονιμοποίηση, με νομοθετική ρύθμιση, όλων των συμβασιούχων (επικουρικών, ΣΟΧ, μέσω ΔΥΠΑ και ΕΟΔΥ,
ειδικευόμενων νοσηλευτών).

 ΟΧΙ στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση.  

 Να μην κατατεθεί το νομοσχεδιο που συνεχίζει το έγκλημα της υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων μονάδων ψυχικής υγείας και απεξάρτησης.
 Να μπει τέλος στο αίσχος των μετακινήσεων.

 Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας. Κατάργηση κάθε είδους πληρωμών των ασθενών.
 Δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό!

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ