Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΗ πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola βρέθηκε στην Αθήνα

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola βρέθηκε στην Αθήνα

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola βρέθηκε στην Αθήνα σήμερα ενόψει των Ευρωπαϊκών Εκλογών στις 9 Ιουνίου.

Το πρωί την υποδέχτηκε η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ συναντήσεις είχε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων. 

Το απόγευμα, η πρόεδρος του ΕΚ συνάντησε στο Ωδείο Αθηνών νέους πολίτες που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά και απάντησε σε ερωτήματα και ανησυχίες τους σε σχέση με την πορεία της Ένωσης και τις Ευρωπαϊκές Εκλογές 2024.

Σε κοινές δηλώσεις της με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε: «Βρίσκομαι εδώ ώστε να ενθαρρυνθούν οι νέοι, ιδιαίτερα όσοι ψηφίζουν για πρώτη φορά, να ψηφίσουν τώρα, στις Ευρωπαϊκές Εκλογές του Ιουνίου. Η επιστολική ψήφος, που πλέον έχει θεσμοθετηθεί από την ελληνική κυβέρνηση, έχει κάνει πιο γρήγορο και εύκολο από ποτέ το να συμμετέχουμε στη δημοκρατία».

Κατά την ομιλία της στη Βουλή των Ελλήνων, η Roberta Metsola δήλωσε χαρακτηριστικά: «Βασίζομαι στον ελληνικό λαό ώστε να συμμετάσχει ενεργά στις Ευρωπαϊκές Εκλογές της 9ης Ιουνίου. Να ψηφίσει και να επιλέξει τα 21 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την Ελλάδα που θα καθορίσουν τον προσανατολισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επόμενα 5 χρόνια».

«Μπορούμε να επαναφέρουμε τον ενθουσιασμό για την Ευρώπη. Μπορούμε να δείξουμε ότι η πολιτική είναι μια δύναμη για το καλό, ένα όχημα θετικής αλλαγής στις κοινότητες και την κοινωνία μας. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να πείσουμε τους πολίτες να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές τον Ιούνιο», πρόσθεσε. Νωρίς το απόγευμα, παρευρέθηκε σε εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών, όπου περισσότεροι από 600 μαθητές, φοιτητές και νέοι είχαν την ευκαιρία να της απευθύνουν ερωτήσεις σχετικά με τις ανησυχίες τους και ζητήματα που τους απασχολούν.

Οι παρευρισκόμενοι ρώτησαν την πρόεδρο Metsola σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεματικών, όπως η εκπαίδευση, η ασφάλεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο πολιτισμός. «Μην σταματάτε ποτέ να ρωτάτε πράγματα», είπε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κλείνοντας τη συζήτηση με τους συμμετέχοντες μαθητές. «Είστε το μέλλον και γι’ αυτό ακριβώς σας ζητούμε να ψηφίσετε», πρόσθεσε, καταλήγοντας με την προτροπή: «Ψηφίστε! Αν δεν το κάνετε εσείς, άλλοι θα ψηφίσουν για εσάς».

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ