Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝαύπλιο: Ανοιχτό κάλεσμα σε γονείς και κοινωνικούς φορείς της Αργολίδας για το...

Ναύπλιο: Ανοιχτό κάλεσμα σε γονείς και κοινωνικούς φορείς της Αργολίδας για το θέμα της έλλειψης παιδιάτρων

Ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους γονείς και τους κοινωνικούς φορείς του Νομού, το Σάββατο 24/2 στις 17:00 στο Θεατράκι του ΟΣΕ για το θέμα της έλλειψης παιδιάτρων στον Νομό Αργολίδας.

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών Ναυπλίου εκφράζει την αγωνία όλων των γονιών καθώς, εν έτη 2024, υπάρχουν μόνο 3 παιδίατροι σε δημόσιες δομές σε ολόκληρο τον Νομό για να καλύψουν τις, όλο και αυξανόμενες, ανάγκες και εμείς αγωνιούμε για το αν θα βρούμε παιδίατρο σε εφημερία ή αν θα πρέπει να ταξιδέψουμε μέχρι την Τρίπολη και την Αθήνα για να αντιμετωπίσουμε ένα έκτακτο περιστατικό υγείας των παιδιών μας.

Η συνεχής υποχρηματοδότηση υποβαθμίζει και απαξιώνει την πρωτοβάθμια και
δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας και μας οδηγεί να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύπτουμε την υγεία των παιδιών μας, αλλά και τη δική μας, ακόμα και για τα απολύτως απαραίτητα.

Για όλα τα παραπάνω, καλούμε τους γονείς, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής σε συντονισμό και κοινή δράση για να απαιτήσουμε:
● Στελέχωση των Κέντρων Υγείας με παιδιάτρους αλλά και όλες τις αναγκαίες ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτών και άλλων υγειονομικών, εξοπλισμένα με σύγχρονο εξοπλισμό..
● Επαρκή στελέχωση όλων των νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό ώστε να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες νοσηλείας.
● Νοσοκομεία σε ΠΛΗΡΗ λειτουργία, που να εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες της δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας για την περιοχή με αποκλειστική ευθύνη του κράτους χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.

Σε μας και στα παιδιά μας αξίζει μια καλύτερη ζωή, χωρίς εκπτώσεις από τις βασικές μας ανάγκες, χωρίς πασαλείμματα, και για αυτό δε θα σταματήσουμε να διεκδικούμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΡΕΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ

ΣΤΑΘΜΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ