Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΚΟΡΙΝΘΙΑΟικογένεια ζούσε σε λαγούμι 30 μέτρων, είχαν τόξα, βέλη, όπλα

Οικογένεια ζούσε σε λαγούμι 30 μέτρων, είχαν τόξα, βέλη, όπλα

Με μια δύσκολη κατάσταση ήρθαν αντιμέτωποι οι αστυνομικοί που μετέβησαν στη θέση «Σαϊτας» στο Μάννα Κορινθίας μετά από καταγγελίες κατοίκων για πολύτεκνη οικογένεια που προκαλεί καταστροφές σε χωράφια και αυτοκίνητα της περιοχής.

Όπως αναφέρει το flamis, οι αστυνομικοί πήγαν στο σημείο με τη βοήθεια ομάδας ΕΚΑΜ από την Αθήνα για να δουν τι συμβαίνει και δέχθηκαν επίθεση από την οικογένεια με ξύλα και όπλα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός.

Είχαν φτιάξει υπόγειο τούνελ 30 μέτρων!
Το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι, σύμφωνα με το πατρινό site flamis.gr, τα μέλη της πολυμελούς οικογένειας είχαν φτιάξει ένα υπόγειο τούνελ μήκους 30 μέτρων που κατέληγε σε ρεματιά μέσα στο οποίο κρύβονταν και το χρησιμοποίησαν μετά την επίθεση στους αστυνομικούς για να ξεφύγουν!

Πώς ξεκίνησαν όλα
Σύμφωνα με τον τοπικό ιστότοπο, όλα ξεκίνησαν στις 8:00 το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όταν ένας 67χρονος αγρότης πήγε στο αστυνομικό τμήμα Ξυλοκάστρου και υπέβαλε έγκληση σε βάρος άγνωστου δράστη που διαμένει διαμένει κάτω από πρωτόγονες συνθήκες κοντά στο χωράφι του γιατί έβαλε φωτιά στο αγροτικό αυτοκίνητο του, το οποίο ήταν σταθμευμένο στο χωράφι του. Από την προανάκριση προέκυψε ότι δράστης του εμπρησμού είναι ένας 45χρονος άνδρας που μένει στην περιοχή.

Την επόμενη μέρα, κατά την ίδια πηγή, ισχυρές δυνάμεις παρουσία εισαγγελέα πήγαν στο σημείο όπου ήρθαν αντιμέτωποι με τον 45χρονο, την 39χρονη γυναίκα του, την 22χρονη κόρη του και ένα ακόμη ανήλικο άτομο.

Επιτέθηκαν στους αστυνομικούς τραυματίζοντας τον έναν
Η οικογένεια, σύμφωνα με το flamis, όχι μόνο αρνήθηκε τον έλεγχο, αλλά αντιστάθηκαν, επιτέθηκε στους αστυνομικούς τραυματίζοντας με ένα ξύλο αστυνομικό στο κεφάλι και μάλιστα άρπαξαν όπλα που είχαν κρυμμένα στο σημείο, πυροβόλησαν κατά του κλιμακίου και εξαφανίστηκαν από την περιοχή.

Το πρωί της περασμένης Δευτέρας στο σημείο που διαμένει η οικογένεια πήγαν αστυνομικοί της ΕΚΑΜ από την Αθήνα και της ΟΠΚΕ και μετά από επιχείρηση κατάφεραν να συλλάβουν τα 4 άτομα που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και διαπιστώσουν πως η πολύτεκνη οικογένεια (έχουν ακόμα ένα βρέφος ενός έτους, ένα κοριτσάκι 6 ετών και ένα αγοράκι 14 ετών) διαμένουν σε αυτοσχέδιο παράπηγμα που δεν υπάρχουν τα απολύτως απαραίτητα, και κάτω από το χωμάτινο δάπεδο έχουν σκάψει τούνελ μήκους 30 μέτρων που καταλήγει σε μια ρεματιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida τα μέλη της οικογένειας αφέθηκαν ελεύθερα και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 20 Φεβρουαρίου. Με εντολή εισαγγελέα τα ανήλικα παιδιά μεταφέρθηκαν στο σπίτι της κόρης του 45χρονου που έχει αποκτήσει από άλλο γάμο.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την υπόθεση
Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Κορινθία

Σήμερα (12.2.2024) το πρωί υλοποιήθηκε επιχείρηση, σε τοπική κοινότητα του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος  Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, της Διμοιρίας Υποστήριξης Κορινθίας, της Α΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, με τη συνδρομή μίας Ομάδας της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν -4- ημεδαποί, ηλικίας 45, 39 και 22 ετών, αντίστοιχα και -1- ανήλικος, για τους οποίους σχηματίσθηκε δικογραφία για εμπρησμό, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αντίσταση και περί όπλων.

Ειδικότερα, έπειτα από σχετική καταγγελία ημεδαπού για εμπρησμό και από την προανάκριση που διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης προέκυψε ότι ο δράστης είναι ο 45χρονος. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, χθες (11.2.2024) πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 45χρονου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Κορινθίας, παρουσία δικαστικού λειτουργού.Οι κατηγορούμενοι αρχικά αντιστάθηκαν και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και κατάφεραν να διαφύγουν, ωστόσο στη συνέχεια εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-1- αεροβόλο όπλο,
-102- σφαίρες κυνηγετικού όπλου,
-81- φυσίγγια,
-7- αυτοσχέδια τόξα,
-20- βέλη,
-4- μαχαίρια,
-1- αυτοσχέδιο τυφέκιο
-1- τσεκούρι.
Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ