Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΟδηγίες του ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων και την μείωση του...

Οδηγίες του ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων και την μείωση του κινδύνου μετάδοσης των λοιμώξεων του αναπνευστικού

Σας γνωστοποιούμε την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και ζητούμε την συνεργασία σας ώστε για άλλη μια φορά να μειώσουμε τον κίνδυνο μετάδοσης των λοιμώξεων του αναπνευστικού προστατεύοντας  την μαθητική μας κοινότητα.

Για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης των λοιμώξεων του αναπνευστικού (λοιμώξεις από τον ιό SARS-CoV-2, γρίπη κ.α.) στα σχολεία συστήνεται από τον ΕΟΔΥ η τήρηση βασικών μέτρων από καθηγητές, μαθητές και λοιπό προσωπικό:
– Τακτικό πλύσιμο των χεριών
– Συστήνεται η εφαρμογή αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος.
– Καλός αερισμός των εσωτερικών χώρων διδασκαλίας. Συστήνεται να ανοίγονται τα παράθυρα τακτικά για τη βελτίωση του αερισμού.

– Αποφυγή ανεπαρκώς αεριζόμενων χώρων με συνωστισμό ατόμων (π.χ. διάδρομοι, σκάλες, χρήση ασανσέρ)
– Αποφυγή συγκεντρώσεων πολλών ατόμων – τήρηση φυσικών αποστάσεων
– Αποφυγή αγγίγματος προσώπου, μύτης, ματιών και στόματος και πλύσιμο των χεριών καλά πριν και μετά από αυτό

– Εάν κάποιος/α μαθητής/τρια παρουσιάζει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (πονόλαιμο, βήχα, καταρροή) ή έχει θετικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου για αναπνευστικό παθογόνο όπως SARS-CoV-2, ιό γρίπης ή RSV,  συστήνεται να παραμένει στο σπίτι και να περιορίσει τις επαφές του με άλλα άτομα.

  • Συστήνεται σε κάθε περίπτωση η διενέργεια self-test αν ο μαθητής/τρια εμφανίζει συμπτώματα.

– Η παραμονή στο σπίτι συστήνεται μέχρι την υποχώρηση ή βελτίωση των συμπτωμάτων και την ολοκλήρωση τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών σκευασμάτων).

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ