Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝαύπλιο: "Παλαμήδειος Άθλος" Ενας ιστορικός αγώνας για τα 201 χρόνια της απελευθέρωσης...

Ναύπλιο: “Παλαμήδειος Άθλος” Ενας ιστορικός αγώνας για τα 201 χρόνια της απελευθέρωσης του κάστρου (φωτο βίντεο )

ΑΓΩΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 201 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ πραγνατοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023. H εκκίνηση των αγώνων έγινε επί της 25ης Μαρτίου στην είσοδο του Κάστρου.

 

Το πρόγραμμα ως εξής: 9.00, Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου Ιστορικής Μνήμης μέσα στην πόλη του Ναυπλίου 11.00, Εκκίνηση Παλαμήδειου Άθλου, ανάβαση στο κάστρο του φρουρίου. Απονομές Αναμνηστικών Συμμετοχής: 12:30 – 13:00

 

Την διοργάνωση του αγώνα έχουν ο Δήμος Ναυπλιέων , ο Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού , Πολιτισμού , Τουρισμού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΠΑΤ ) , σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Δρομέων Αργολίδας

Ο αγώνας Ιστορικής Μνήμης για την Επέτειο της Άλωσης του Παλαμηδίου , πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Υπουργείου Αθλητισμού και Πολιτισμού .

Στις 11π.μ. του Παλαμήδειου Άθλου: «Τρέχοντας στο Κάστρο του Ναυπλίου – Nafplio Castle Run» με την ανάβαση των αθλητών που συμμετέχουν στο Παλαμήδι από τα θρυλικά 999 σκαλιά του.

Όλες οι διαδρομές έχουν αφετηρία και τερματισμό τον οριοθετημένο χώρο μπροστά από την είσοδο του Κάστρου επί της οδού 25ης Μαρτίου .

Οι απονομές και των δυο αγωνισμάτων θα γίνουν από τις 12:30 έως τις 13:30

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ