Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚακοκαιρία το Σαββατοκύριακο - Θερμοκρασία σε επίπεδα Δεκεμβρίου

Κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο – Θερμοκρασία σε επίπεδα Δεκεμβρίου

Αναμένεται τις επόμενες μέρες να πέσει η θερμοκρασία σε επίπεδα Δεκεμβρίου, και να έχουμε ένα πιο χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγου του OPEN, ο άστατος καιρός θα κυριαρχήσει σήμερα (7/12) στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα. Μέχρι το μεσημέρι η ηλιοφάνεια θα εναλλάσσεται με τη συννεφιά, όμως κοντά στο απόγευμα περιμένουν μια γενικευμένη επιδείνωση του καιρού με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αυτά θα αφορούν περιοχές κυρίως που βρίσκονται, από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά.

Παράλληλα, θα δούμε μέχρι και χιόνια μέσα στην νύκτα προς τη βόρεια Ελλάδα, ιδιαίτερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι γυρίζουνε σε βόρειους και θα αρχίσουν να ενισχύονται και θα φτάσουν μέχρι τα 7 μποφόρ, με τον υδράργυρο να αγγίξει τους 15 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα και τους 17-18 στην νότια. Από αύριο θα αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική δεν αναμένεται κάτι το αξιόλογο σήμερα (7/12). Οι συννεφιές θα εναλλάσσονται με την ηλιοφάνεια. Από το βράδυ αναμένονται κάποιες βροχές. Οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν, ενώ ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 18 βαθμούς Κελσίου, αργά το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη, περιμένουμε περισσότερο άστατο καιρό, με κατά διαστήματα βροχές, οι οποίες ώρα με την ώρα θα γίνονται πιο ισχυρές, ενώ προς το απόγευμα θα συναντήσουμε και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν μέχρι 6-7 μποφόρ το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 14 βαθμούς Κελσίου. Αύριο (8/12) αναμένονται στην συμπρωτεύουσα ακόμη και χιόνια σε ορεινές περιοχές.

Κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο -Ανοιξιάτικο σκηνικό από την Τρίτη (12/12)

Η Παρασκευή αναμένεται να είναι μια ημέρα κακοκαιρίας για τις περιοχές στα ανατολικά της Πίνδου. Η δυτική Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα, όμως στις περιοχές κυρίως του Αιγαίου θα σημειωθούν βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας. Το Σάββατο (9/12) θα περιοριστούν τα φαινόμενα, όμως θα μας μείνει το κρύο.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ψυχρή αέρια μάζα από τα βόρεια κατεβαίνει σιγά σιγά προς την χώρα μας και έτσι θα πέσει η θερμοκρασία μέσα στο Σαββατοκύριακο, με τον υδράργυρο να σημειώνεται στους 12 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα και νοτιότερα κοντά στους 14 βαθμούς. Αρα σιγά-σιγά οδεύουμε στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με λίγα χιόνια στα βόρεια. Από την επόμενη εβδομάδα οδεύουμε πάλι σε ανοιξιάτικο καιρό, κυρίως από την Τρίτη (12/12) και στην συνέχεια.

πηγή:www.iefimerida.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ