Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠρόγνωση καιρού εβδομάδας : Βροχές και καταιγίδες την Τρίτη και την Τετάρτη

Πρόγνωση καιρού εβδομάδας : Βροχές και καταιγίδες την Τρίτη και την Τετάρτη

Βροχερό θα διατηρηθεί το σκηνικό του καιρού στην χώρα μας και την νέα εβδομάδα, όπου ειδικά την Τρίτη και την Τετάρτη τα φαινόμενα θα είναι πιο γενικευμένα και ενδέχεται να εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης την Τρίτη.

Παράλληλα, οι άνεμοι θα διατηρηθούν ενισχυμένοι τόσο στην περιοχή του Ιονίου όσο και στην περιοχή του Αιγαίου φτάνοντας τοπικά και τα 8 μποφόρ από την Τρίτη, όπου θα στραφούν σταδιακά σε νότιο – νοτιοδυτικούς. Σημαντική βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Πέμπτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας όπου θα έχουμε σταδιακά και άνοδο της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές σε ολόκληρη την χώρα.

Έτσι, ο καιρός αύριο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα είναι με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες παροδικές νεφώσεις οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι πιο πυκνές και υπάρχει μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στην δυτική Ελλάδα καθώς και στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Από την Τρίτη όμως θα έχουμε σταδιακή επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά, με γρήγορη επέκταση των φαινομένων σε ολόκληρη την χώρα, όπου πιθανόν οι βροχές και οι καταιγίδες να έχουν έντονο χαρακτήρα στα δυτικά, τις Κυκλαδες, καθώς και στο βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης.

Την Τετάρτη σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν μετά το μεσημέρι στα νότια και ανατολικά νησιωτικά τμήματα της χώρας, ενώ πρόσκαιρα μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά οι οποίες πιθανόν κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Από την Πέμπτη και κυρίως την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά την Δευτέρα από βόρειες – βορειοδυτικές διευθύνσεις, στρεφόμενοι σε νότιο – νοτιοδυτικούς όπου και θα ενισχυθούν φτάνοντας τοπικά στην περιοχή του Αιγαίου και τα 8 μποφόρ την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν σε ολόκληρη την χώρα και θα ενισχυθούν εκ νέου την Παρασκευή φτάνοντας τοπικά και τα 7 μποφόρ, με τάση περαιτέρω ενίσχυσης από το βράδυ της Παρασκευής.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή τουλάχιστον μέχρι και την Πέμπτη, με τις μέγιστες να μην ξεπερνούν τους 15 βαθμούς κελσίου στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ στα ανατολικά και νότια θα φτάσει τοπικά τους 17 με 18 βαθμούς κελσίου. Ωστόσο, τις πρωινές και βραδινές ώρες της ημέρας η ελάχιστη θερμοκρασία θα πέφτει κάτω από το μηδέν στις ορεινές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού της χώρας. Άνοδο της θερμοκρασίας σε ολόκληρη την χώρα αναμένεται από την Παρασκευή όσον αφορά τις μέγιστες τιμές.

πηγη www.forecastweather.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ