Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΈνωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ναυπλίου " Παρακαλούμε να λάβουμε γραπτές απαντήσεις...

Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ναυπλίου ” Παρακαλούμε να λάβουμε γραπτές απαντήσεις για τα αιτήματα μας!”

Η Ένωση Γονέων σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων των σχολείων  όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν καταγράψει τα τεχνικά θέματα που απασχολούν τα σχολεία τους, και τα έχουν καταθέσει σε φάκελο από τις 18/7 με αριθμό πρωτοκόλλου 20868 στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει καμία επίσημη απάντηση,  ενώ όφειλαν να απαντήσουν εντός 50 ημερών.

 Προβλήματα που πολλά από αυτά είναι χρόνια και άλλα που προκύπτουν από φυσιολογικές ή μη φθορές (προσβασιμότητα α.μ.ε.α., οροφές και κουφώματα που στάζουν νερά, έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, έλλειψη αθλητικού υλικού, σχολεία που έχουν να βαφτούν πολλά χρόνια, προβλήματα στην πυρασφάλεια, λίγες ώρες καθαριότητας του σχολείου, χαλασμένες πόρτες, χαλασμένα συστήματα συναγερμού, ακατάλληλους χώρους υγιεινής, προβλήματα με το internet, χαλασμένες βρύσες, συντήρηση και καλλωπισμός προαυλίων χώρων, τοποθέτηση καθισμάτων στα προαύλια (παγκάκια), φύλαξη, κλιματισμός, ηλεκτρολογικές – υδραυλικές – αποχετευτικές εγκαταστάσεις, περιφράξεις, παλιά φωτιστικά, πάγιος εξοπλισμός (θρανία, καθίσματα, γραφεία, βιβλιοθήκες, διαδραστικοί πίνακες, κ.α.), επικινδυνότητα στην πρόσβαση στα σχολεία από τους δρόμους (πεζοδρόμια, κ.α.), κουρτίνες, έλλειψη αιθουσών, προβλήματα με πόρτες και κουφώματα, ανελκυστήρες, ακατάλληλα δάπεδα (φθαρμένα, ολισθηρά), προβλήματα στην θέρμανση, στέγαστρα, κ.α.). 

 Κατά τη διάρκεια των Γενικών Συνελεύσεων, αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος από το σύνολο των παρευρισκόμενων και καταλήξαμε στα εξής αιτήματα 

1. Σύσταση μιας μόνιμης τεχνικής υπηρεσίας, η οποία θα ασχολείται αποκλειστικά με τις συντηρήσεις και τις επισκευές που πρέπει να γίνονται στα σχολικά κτίρια του Δήμου, άμεσα και ποιοτικά, 

2. Στην απαίτηση μας για την λήψη των αναγκαίων μέτρων πυροπροστασίας των σχολείων. Θεωρούμε αδιανόητο να συζητάμε ακόμη και τώρα για πράγματα που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα και αφορούν πρωτίστως την ασφάλεια των παιδιών μας. 

3. Στην ολοκλήρωση του δευτεροβάθμιου αντισεισμικού ελέγχου των σχολείων μας. Γνωρίζουμε πως ο πρωτοβάθμιος αντισεισμικος ελέγχος (στατιστικού κυρίως εντύπου) δεν εξασφαλίζει την ασφάλεια των μαθητών. 

4. Στην αυξησή της χρηματοδότησης των σχολικών μονάδων καθώς η ελλιπής χρηματοδότηση δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία τους (έλλειψη γραφικής ύλης, εκτυπωτών, εργαστηριακού εξοπλισμού, υλικά καθαριότητας με το σταγονόμετρο, κ.α.).

 5. Στο πρόβλημα της σχολικής στέγης που αντιμετωπίζουν σχολικές μονάδες της πόλη μας

 6. Στα προβλήματα προσβασιμότητα ανθρώπων με δυσκολίες. Δεν υπάρχουν ράμπες & w.c. α.μ.ε.α. σε πολλά σχολεία, καθώς και ανελκυστήρες. 

 Απευθυνόμαστε στην απερχόμενη αλλά και επερχόμενη δημοτική αρχή και παρακαλούμε να λάβουμε γραπτές απαντήσεις για τα αιτήματα μας.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ