Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΔιαρκή Επιτροπή Συνεταιρισμών Αργολίδας: Ενημέρωση για τις τιμές χυμοποίησης στην Ισπανία

Διαρκή Επιτροπή Συνεταιρισμών Αργολίδας: Ενημέρωση για τις τιμές χυμοποίησης στην Ισπανία

ΤΙΜΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΩΝ ΧΥΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του valenciafruits.com, οι τιμές παραγωγού στην Ισπανία (Κόρδοβα) για τα πορτοκάλια χυμοποίησης διαμορφώθηκαν στα 0,28 έως 0,30 €/kg.

Πηγή: https://bit.ly/3SHJBlQ, 14/11/2023

ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΥΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Η «ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΥΜΟΠΟΙΗΣΗΣ» που ορίστηκε από τους Α.Σ. της Αργολίδας, έχει λάβει ήδη (έως 14.11.2023) δύο προσφορές από αντίστοιχες βιομηχανίες για τα πορτοκάλια χυμοποίησης, με

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΤΙΜΗ 0,20 €/kg.

Δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί καμία συμφωνία. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και η επιτροπή αναμένει προσφορές και από άλλες επιχειρήσεις του κλάδου.

Πορεία της Αγοράς Εσπεριδοειδών 46 η ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2023

Νεότερες εκτιμήσεις δείχνουν ότι η φετινή ποσότητα μανταρινιών Κλιμεντίνα θα είναι πολύ μειωμένη σε σχέση με μια τυπική χρονιά.

Συνεχίζεται και αυτήν την εβδομάδα (46/23) με ικανοποιητικούς ρυθμούς η εμπορία πορτοκαλιών Ναβελίνα και μανταρινιών Κλημεντίνα από την Αργολίδα προς τις Ευρωπαϊκές αγορές.

Υπενθυμίζεται ότι η χρονιά είναι όψιμη και συστήνεται στους παραγωγούς αυτοσυγκράτηση στην προσφορά, ώστε τα προϊόντα να αποκτήσουν οικονομικά αποδοτικό βάρος.

Τιμές Παραγωγού* 46 η ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2023

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΝΑΒΕΛΙΝΑ: 0,46 €/kg (σταθερή)

ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΑ: 0,82 €/kg (αύξηση 1,2%)

*Οι παραπάνω τιμές αφορούν σε προϊόντα Α’ ποιότητας και είναι ΜΙΚΤΕΣ. Συμπεριλαμβάνουν δηλαδή όλα τα κόστη (συλλογή, καλλιέργεια, εισφορές, αποσβέσεις, κ.λπ.).

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ