Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΚαι σήμερα οι γονείς δεν πήγαν τα παιδιά τους σχολείο στην Νέα...

Και σήμερα οι γονείς δεν πήγαν τα παιδιά τους σχολείο στην Νέα Κίο Άργους (βίντεο)

Και σήμερα Παρασκευή 3 Νοεμβρίου για δεύτερη ημέρα οι μαθητές απέχουν από τις τάξεις τους και τα μαθήματά τους με τους γονείς να είναι έξω από το σχολείο για να διαμαρτυρηθούν για το πρόβλημα παραβατικής συμπεριφοράς των Ρομά μέσα στο σχολείο.

Ο Σύλλογός μας εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τη διασφάλιση ενός ασφαλούς πλαισίου λειτουργίας στο Σχολείο που φοιτούν τα παιδιά μας και δεν δεχόμαστε να «κουκουλωθεί» το ζήτημα για μια ακόμα χρονιά! Άλλωστε ως Σύλλογος Γονέων έχουμε κι εμείς χρέος να αγωνιστούμε για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των παιδιών που φοιτούν στο σχολείο αυτό.

Με κάθε καλή διάθεση να αγκαλιάσουμε όλα τα παιδιά και να φροντίσουμε για την πρόοδο τους, γνωρίζοντας βέβαια ότι η πρόοδος των παιδιών είναι συνάρτηση πολλών κοινωνικών παραγόντων και όχι της δικής μας παρέμβασης μόνο.

Τα αιτήματα του Συλλόγου:

Τήρηση αυστηρών γεωγραφικών ορίων κατοικίας για τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο της Νέας Κίου.
Λειτουργία των 4 τμημάτων ΖΕΠ που αναλογούν στο σχολείο
Πρόσληψη κοινωνικού λειτουργού και παιδοψυχολόγου με καθημερινή παρουσία στη Σχολική μονάδα
Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη σε 15 λόγω των ειδικών συνθηκών μάθησης
Υποστήριξη των εκπαιδευτικών μέσω κατάλληλης συμβουλευτικής για την επίλυση των θεμάτων που προκύπτουν
Επικοινωνία πρωτοβάθμιας, σχολείου και εκπροσώπων της κοινότητας ΡΟΜΑ για την καλύτερη συνεργασία και την αποδοχή των μέτρων
Πρόσληψη φύλακα για τη Σχολική μονάδα
Συνεργασία με φορείς για άμεση ένταξη προγραμμάτων εκπαιδευτικού χαρακτήρα στο σχολικό περιβάλλον, Μουσική, Εικαστικά, Θέατρο και άλλες τέχνες, με στόχευση και κατάλληλο περιεχόμενο.
Ενημέρωση από το Σχολείο, την Πρωτοβάθμια και τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, τι ενέργειες έχουν κάνει για την υποστήριξη ένταξης των παιδιών Ρομά στη Σχολική κοινότητα. Καταγραφή των αναγκών των οικογενειών της περιοχής από τις υπηρεσίες, έλεγχος των συνθηκών διαμονής.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ