Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΗ Ένωση Ξενοδόχων Ναυπλίου προωθεί στα δημοτικά σχολεία της περιοχής το εκπαιδευτικό πρόγραμμα...

Η Ένωση Ξενοδόχων Ναυπλίου προωθεί στα δημοτικά σχολεία της περιοχής το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΜΟΥ”

“Με δεδομένη την σημασία του Τουρισμού για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και τη συνοχή της τοπικής κοινωνίας της περιοχής μας, η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ σε συνεργασία με το ΞΕΕ προωθεί στα δημοτικά σχολεία της περιοχής μας και φροντίζει για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος “ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΜΟΥ”.

Το πρόγραμμα αυτό που σχεδιάστηκε από το ΞΕΕ, υπό την συμβουλευτική καθοδήγηση εξειδικευμένων εκπαιδευτικών, απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Β’ + Γ’ τάξης των Δημοτικών σχολείων της χώρας.    
Το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΜΟΥ» πετυχαίνει μέσα από την έννοια της Φιλοξενίας να φέρει τις μαθήτριες και του μαθητές σε επαφή με αξίες όπως η ειρήνη, η αλληλογνωριμία των λαών, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα αλλά και με σύγχρονους προβληματισμούς όπως η βιωσιμότητα. 
Επίσης το πρόγραμμα αυτό δημιουργεί την ευκαιρία γνωριμίας με τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της Ελλάδας, από την αρχαία μυθολογία και την παράδοση του Ξένιου Δία μέχρι την περηφάνια για τις μοναδικές ομορφιές της πατρίδας μας.
Ελπίζουμε εκπαιδευτικοί και μαθητές να “αγκαλιάσουν” αυτή την δράση και να αποκτήσουν μια πρώτη άμεση επαφή και εξοικείωση με την έννοια του Τουρισμού και την σημασία του για τον τόπο μας.”

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ