Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΙσχυρές βροχές και καταιγίδες έως το βράδυ - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έως το βράδυ – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Ατμοσφαιρική διαταραχή, κινούμενη γρήγορα προς ανατολικά, έχει προκαλέσει πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού στην χώρα. Από χθες το βράδυ ισχυρές βροχές και καταιγίδες που συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις πλήττουν την δυτική Ελλάδα.

Η κακοκαιρία που ξεκίνησε απο τις περιοχές της Κέρκυρας-Παξών και της Ηπείρου, το πρωί αναμένεται να «χτυπήσει» τη δυτική Στερεά και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, ενώ από το μεσημέρι πιθανώς τη βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, από το πρωί έως το απόγευμα, οι βροχοπτώσεις θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στις ίδιες περιοχές θα σημειωθούν και καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το μεσημέρι στα βόρεια τμήματα και από τις απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες και τα φαινόμενα σε κάποιες περιπτώσεις θα έχουν χαρακτηριστικά λασποβροχής.

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του έτακτου δελτίου καιρού που εκδόθηκε την Πέμπτη από την ΕΜΥ, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στη δυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις, μέχρι σήμερα το απόγευμα.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
α. από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (25-10-2023) προς Πέμπτη (26-10-2023) η περιοχή της Κέρκυρας-Παξών και η Ήπειρος.
β. από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (26-10-2023) η δυτική Στερεά και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου και από το μεσημέρι η βορειοδυτική Πελοπόννησος.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το μεσημέρι στα βόρεια τμήματα και από τις απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ