Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤο 1ο ΓΕΛ Ναυπλίου συμμετέχει στο Πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

Το 1ο ΓΕΛ Ναυπλίου συμμετέχει στο Πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

Μια θαυμάσια εμπειρία ετοιμάζονται να βιώσουν φέτος μαθητές και καθηγητές του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου.

Για πρώτη χρονιά το σχολείο επιλέχθηκε για να συμμετέχει στο Πρόγραμμα «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». 

Η συμμετοχή των σχολείων στο Πρόγραμμα είναι καθαρά εθελοντική και σκοπός του είναι η αναβάθμιση της γνώσης των νέων γύρω από τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό και τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν πιο ενεργά στη διαμόρφωση του δημοσίου βίου και στην εμπέδωση της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι συμμετέχοντες μαθητές – και καθηγητές – έχουν σκοπό να υλοποιήσουν δράσεις που βελτιώνουν τη γνώση τους σχετικά με τα οφέλη και τις ευκαιρίες που προσφέρει η συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σχετικά με τα δικαιώματα τους ως Ευρωπαίοι πολίτες. Γιατί η δημοκρατία θέλει τη συμμετοχή μας… Φέτος ενόψει των Ευρωεκλογών τον Ιούνιο του 2024 το κεντρικό θέμα είναι η σημασία της προσέλευσης στις κάλπες .

Ήδη η ομάδα των καθηγητών παρακολούθησε διαδικτυακά στις 11/10/23 και δια ζώσης στις 23/11/23διαφωτιστικές και ενδιαφέρουσες επιμορφωτικές ημερίδες που διοργάνωσε το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα ,σε συνεργασία με το ERDIC,το τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ το EuropeDirect.

Η Διευθύντρια
Νικολέττα Ματσιμάνη

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ