Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕγκαίνια Μονάδας τεχνητού νεφρού & εντατικής μονάδας Καρδιοπαθειών στο νοσοκομείο Αργολίδας

Εγκαίνια Μονάδας τεχνητού νεφρού & εντατικής μονάδας Καρδιοπαθειών στο νοσοκομείο Αργολίδας

Σήμερα Τετάρτη 25 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Μονάδας τεχνητού νεφρού και των ανακαινισμένων χώρων της εντατικής μονάδας Καρδιοπαθειών , Παθολογικού Καρδιολογικού νοσηλευτικού τμήματος στο Γενικό νοσοκομείο Αργολίδας παρουσία του  Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάννη Καρβέλη.

Την τελετή για τα εγκαίνια και τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Αργολίδας κ. Γεσθημανή Κασνακτσόγλου, ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Αργολίδας κ. Θοδωρής Βασιλόπουλος, ο νεοεκλεγέντας Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Βασίλης Σιδέρης, ο νεοεκλεγέντας Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών κ. Γιάννης Μαλτέζος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας κ. Κώστας Κατσαρός, ο  Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου κ. Γιώργος Δωροβίνης, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Γιώργος Μπιμπής, η Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Παραρτήματος Άργους κ. Αναστασία Τριανταφύλλου, καθώς και Διοικητικό, Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου.

Η Μονάδα  λειτουργεί από το 1997 αρχικά στο ισόγεια σε λυόμενη κατασκευή. Το 2002 μετά από δωρεά των αείμνηστων Βασιλείου και Βασιλικής Βούρδουλα, κατασκευάστηκε κτίριο (υπόγειο , ισόγειο και πρώτος όροφος) το οποίο συνενώθηκε με το υφιστάμενο λυόμενο κτίριο. Ο πρώτος όροφος αυτού έμεινε ημιτελής το 2002, ωστόσο κάποιες εργασίες συνεχίστηκαν μέχρι τον Οκτώβριο του 2006. Έκτοτε και με την πρόφαση ότι δεν υπήρχαν άλλα χρήματα από δωρεές, ο πρώτος όροφος του κτιρίου εγκαταλείφθηκε. Έπειτα από συνεχείς οχλήσεις του Συλλόγου μας στους αρμόδιους Φορείς (Υπουργείο Υγείας, 6η ΥΠΕ, κ.λ.π.) και δεδομένου ότι η λυόμενη κατασκευή αποτελούνταν εξωτερικά από φύλλα αμιάντου – τα οποία είναι επιβλαβή για την υγεία – τελικά το 2021 αποπερατώθηκε ο πρώτος όροφος της Μονάδας και στις 28 Φεβρουαρίου 2022 λειτούργησε με τους ασθενείς που αιμοκαθαίρονταν έως τότε στο λυόμενο κτίριο.

Έτσι σήμερα καλύπτει 56 αιμοκαθαιρόμενους νεφροπαθείς από την περιοχή μας, ενώ υπάρχει δυνατότητα να καλύψει τουλάχιστον άλλους 18.

Επιτέλους, οι αγώνες του Συλλόγου μας για τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των αιμοκαθαιρομένων νεφροπαθών στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Άργους είχαν απτά αποτελέσματα. 

Μένουν ακόμα πολλά να γίνουν, αλλά θεωρούμε ότι με τη δέσμευση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάννη Καρβέλη και της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Αργολίδας κ. Γεσθημανής Κασνακτσόγλου για συνεργασία στους τομείς ευθύνης τους θα καταφέρουμε ακόμη περισσότερα.

Για το Δ.Σ.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ