Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΕΥΡΩΠΗΕ.Κ. Ψηφιακή βίζα για την ενίσχυση της ασφάλειας του χώρου Σένγκεν

Ε.Κ. Ψηφιακή βίζα για την ενίσχυση της ασφάλειας του χώρου Σένγκεν

Την Τετάρτη το Κοινοβούλιο ενέκρινε τη νομοθεσία για την ψηφιοποίηση των θεωρήσεων Σένγκεν ώστε να γίνουν πιο ασφαλείς και προσβάσιμες.

Μετά από συμφωνία με το Συμβούλιο τον Ιούνιο, το Κοινοβούλιο ενέκρινε ψηφιοποιημένες διαδικασίες θεώρησης (βίζα) για τον χώρο ελεύθερης κυκλοφορίας Σένγκεν με 573 ψήφους υπέρ, 36 κατά και 16 αποχές (ψηφιοποίηση της διαδικασίας) και 548 ψήφους υπέρ, 37 κατά και 9 αποχές (κανονισμός για τις αυτοκόλλητες θεωρήσεις).

Με την ψηφιοποίηση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων βίζα, στόχος της νομοθεσίας είναι να μειώσει το κόστος και τις διαδικασίες που απαιτούνται για την υποβολή αίτησης, διασφαλίζοντας παράλληλα εναρμονισμένες πρακτικές στην Ευρώπη και βελτιώνοντας την ασφάλειά της. Οι αιτήσεις θεώρησης θα υποβάλλονται προς επεξεργασία σε μια ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα που θα ενημερώνει επίσης τους αιτούντες ποια χώρα λαμβάνει την αίτησή τους, σε περίπτωση ταξιδιών σε πολλές χώρες. Οι νέες κρυπτογραφικά υπογεγραμμένες θεωρήσεις είναι επίσης ασφαλέστερες και πιο δύσκολο να πλαστογραφηθούν.

η συνέχεια του αρθρου ΕΔΩ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ