Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΣήμερα Δευτέρα η τέλεια ημέρα για να σκεφτούμε το μέλλον μας, τόσο...

Σήμερα Δευτέρα η τέλεια ημέρα για να σκεφτούμε το μέλλον μας, τόσο σε πολιτικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο

Δευτέρα πρωί. Το ξυπνητήρι χτυπάει αδιάκοπα, ενώ η νέα εβδομάδα μόλις έχει ξεκινήσει. Είναι η τέλεια στιγμή για να σκεφτούμε το μέλλον μας, τόσο σε πολιτικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Η δημοκρατία βασίζεται στην ιδέα της ανανέωσης, στην δυνατότητα για αλλαγή. Κάθε εκλογικός κύκλος, κάθε διαπραγμάτευση και κάθε νέα πολιτική πρόταση είναι μια ευκαιρία για ανανέωση. Ας εκμεταλλευτούμε την αρχή αυτής της εβδομάδας για να θέσουμε νέους στόχους, να αναθεωρήσουμε τις πολιτικές μας προτεραιότητες και να αναζητήσουμε λύσεις που θα εξυπηρετούν τον κοινό σκοπό.

Δεν είναι μόνο η πολιτική που χρειάζεται ανανέωση. Κάθε μία κι ένα από εμάς, σε προσωπικό επίπεδο, μπορούμε να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας, να αναζητήσουμε νέες πηγές έμπνευσης και να προσαρμόσουμε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο και τον εαυτό μας.

Η δευτέρα μπορεί να αντιπροσωπεύει την αρχή κάτι νέου, μια ευκαιρία για ανανέωση και ανάπτυξη. Αντί να βλέπουμε το ξεκίνημα αυτής της εβδομάδας ως ένα βάρος, ας το δούμε ως μια ευκαιρία να ξεκινήσουμε με το δεξί, να αναλάβουμε δράση και να καταστήσουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας καλύτερο.

Σε αυτή την νέα αρχή, είτε πρόκειται για την πολιτική, είτε για την προσωπική μας ζωή, ας προσπαθήσουμε να βρούμε το θάρρος να αλλάξουμε, να μάθουμε και να προχωρήσουμε με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα.

Ας κάνουμε δώρο αισιοδοξία και ελπίδα στον εαυτό μας . Καλημέρα.

άρθρο της της Βασιλικής Ντουφεξή Δημοσιογράφος και Πρόεδρος Πειθαρχικού της Ένωσης ευρωπαίων Δημοσιογράφων , και Υπεύθυνη του τμήματος για την Ανθρώπινη Βία.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ