Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝέο σύγχρονο μηχάνημα υστεροσκόπησης παρέλαβε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ναυπλίου για γυναικολογικές...

Νέο σύγχρονο μηχάνημα υστεροσκόπησης παρέλαβε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ναυπλίου για γυναικολογικές εξετάσεις

Με νέο σύγχρονο μηχάνημα υστεροσκόπησης που παρέλαβε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ναυπλίου για γυναικολογικές εξετάσεις θα λύσει την ταλαιπωρία γυναικών του νομού που μέχρι τώρα πήγαιναν σε άλλες πόλεις για να εξεταστούν.

Για την παραλαβή του μηχανήματος μίλησε δτην κάμερα του argonafpliatv το ιατρικό προσωπικό της χειρουργικής μονάδας και ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου Ναυπλίου Θοδωρής Βασιλόπουλος.

 

Η υστεροσκόπηση αποτελεί μια ιατρική μέθοδο που χρησιμοποιείται για τη διάγνωση και τη θεραπεία γυναικολογικών παθήσεων που σχετίζονται με τη μήτρα. Πρόκειται για μια διαδικασία, πολύτιμη για την προσεκτικότερη διερεύνηση της μήτρας και του ενδομήτριου με τη βοήθεια οπτικών μέσων υψηλής ευκρίνειας. Είναι μια διαγνωστική ιατρική εξέταση που χρησιμοποιείται για την εξέταση του εσωτερικού του υστέρας, του οργάνου που φιλοξενεί το έμβρυο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εκτελείται με τη χρήση ενός λεπτού οπτικού ινστρουμέντου που ονομάζεται υστεροσκόπιο, το οποίο εισάγεται στον υστέρα μέσω του τραχήλου του υστέρα (το κάτω μέρος του υστέρα που συνδέεται με τον κόλπο).

Σκοποί της Υστεροσκόπησης:

  • Διαγνωστικός: Για την ανίχνευση αιτιών ανομοιομορφίας, αιμορραγίας, πόνου και άλλων προβλημάτων της κοιλιακής χώρας.
  • Θεραπευτικός: Για την αφαίρεση πολύπων, μυομάτων ή για τη διόρθωση άλλων προβλημάτων.

Η εξέταση μπορεί να γίνει είτε υπό τοπική αναισθησία σε ένα γραφείο γιατρού ή υπό γενική αναισθησία σε ένα χειρουργείο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελαφριά αναισθησία για να βοηθήσει τη γυναίκα να χαλαρώσει και να είναι άνετη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Κατά τη διάρκεια της υστεροσκόπησης, ο γιατρός μπορεί να:

  • Εξετάσει τον υστέρα και τους γύρω ιστούς.
  • Πάρει δείγματα ιστού για περαιτέρω εξέταση (βιοψία).
  • Εφαρμόσει θεραπείες για την αφαίρεση ή την καταπολέμηση παθολογικών συνθηκών όπως πολύποδες ή μυώματα.

Πιθανές εφαρμογές της υστεροσκόπησης περιλαμβάνουν τη διάγνωση και τη θεραπεία προβλημάτων όπως η ανώμαλη μηνορραγία, η χρόνια πυελίτιδα, και η υποφερτικότητα ή η αδυναμία σύλληψης, μεταξύ άλλων καταστάσεων.

Πιθανές εφαρμογές της υστεροσκόπησης περιλαμβάνουν τη διάγνωση και τη θεραπεία προβλημάτων όπως η ανώμαλη μηνορραγία, η χρόνια πυελίτιδα, και η υποφερτικότητα ή η αδυναμία σύλληψης, μεταξύ άλλων καταστάσεων.

Η υστεροσκόπηση είναι γενικά μια ασφαλής διαδικασία, αλλά όπως και με όλες τις διαγνωστικές και θεραπευτικές διαδικασίες, κουβαλάει κάποιον βαθμό κινδύνου και πιθανές παρενέργειες, όπως λοίμωξη, αιμορραγία ή τραυματισμός του υστέρα ή γειτονικών οργάνων. Ο γιατρός θα συζητήσει τους κινδύνους και τα οφέλη της διαδικασίας προτού προχωρήσει σε αυτήν.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ