Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣυνέντευξη : Ο Γεώργιος Μπόμπος παρουσιάζει το όραμα του για μια κοινότητα...

Συνέντευξη : Ο Γεώργιος Μπόμπος παρουσιάζει το όραμα του για μια κοινότητα γεμάτη αλληλεγγύη και πρόοδο

Στην Πελοπόννησο, στην περιφέρεια της Αργολίδας, εκεί όπου η ιστορία συναντά τον σύγχρονο πολιτισμό, ένας άνθρωπος με βαθιά γνώση της επιστήμης και του ανθρώπινου παράγοντα αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να δώσει μια νέα πνοή στην περιφέρειά μας.

Ο Γεώργιος Μπόμπος, ένας επιφανής ιατρός με πολυετή εμπειρία στον τομέα της υγείας, αποφασίζει να αφιερώσει τη γνώση και την εμπειρία του στον χώρο της πολιτικής.  Η απόφασή του ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος δεν είναι απλά ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, αλλά μια αποστολή φορτισμένη με ευθύνη και αγάπη για τον τόπο και τους συμπολίτες του. Με ένα ισχυρό όραμα για μια Αργολίδα που συνδυάζει παράδοση και σύγχρονη ανάπτυξη, o κ. Μπόμπος είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έχει ανάγκη η περιφέρειά μας.

Στον τομέα της υγείας που αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα του, πρότεινε τηνΓεώργιος Μπόμπος προώθηση της ψηφιακής ιατρικής μέχρι την ενίσχυση των υποδομών των νοσοκομείων, διαθέτει οραματιστική ηγεσία που χρειάζεται για να προωθήσει την υγεία σε ένα νέο επίπεδο.

Όμως, η προσέγγισή του δεν περιορίζεται μόνο στην υγεία. Με ένα ολιστικό πλάνο για την ανάπτυξη της Αργολίδας, ο Γεώργιος Μπόμπος αποσκοπεί στην προώθηση της εκπαίδευσης, την υποστήριξη της τοπικής οικονομίας και τη διατήρηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας.

Την συνέντευξη για το argonafplia.gr  έκανε η Βασιλική Ντουφεξή Δημοσιογράφος και Πρόεδρος Πειθαρχικού της Ένωσης ευρωπαίων Δημοσιογράφων , και Υπεύθυνη του τμήματος για την Ανθρώπινη Βία.  

Κύριε Μπόμπο :

*  Πώς σκοπεύετε να βελτιώσετε τις μεταφορικές υποδομές στην Αργολίδα;

Σκοπεύουμε να προωθήσουμε έργα για τη βελτίωση των οδικών δικτύων επιδιορθώνοντας τις υφιστάμενες ζημιές και δημιουργώντας νέους πιο ασφαλείς δρόμους. Επιπλέον, προτίθεμαι να υποστηρίξω την ανάπτυξη ενός δικτύου ποδηλατοδρόμων για την προώθηση των οικολογικών και βιώσιμων μεταφορών.

*  Ποιος είναι ο ρόλος σας στην ανάπτυξη του πολιτισμού της Αργολίδας;

Ο πολιτισμός μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη, αξιοποιώντας την πλούσια ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά της Αργολίδας για την προσέλκυση τουριστών και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Με δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων οι άνθρωποι του τουρισμού θα μπορούν να είναι γνώστες ώστε να προωθούν την πολιτιστική γνώση και την καλλιτεχνική ανάπτυξη. Ο πολιτισμός είναι καταλυτικός παράγοντας για την ανάπτυξη, μέσω της προβολής της πλούσιας  ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς .

*  Πώς θα ενθαρρύνετε την επιχειρηματικότητα στην περιοχή;

Προγραμματίζουμε τη δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις, διευκολύνοντας τις διαδικασίες άδειας και παρέχοντας φορολογικά κίνητρα για τις νέες επιχειρήσεις αλλά και προγράμματα που να επιδοτούν τις επιχειρήσεις.. Επιπλέον, σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε εκπαιδευτικά σεμινάρια και workshops για νέους επιχειρηματίες. Στόχος είναι να βοηθήσουμε τους νέους να ξεκινήσουν επιχειρηματικά και να μπορούν να “σταθούν στα πόδια τους” οικονομικά, όπως και ευφυή επιχειρηματικότητα με συστήματα υποστήριξης αποφάσεων (Decision Support System /DSS), με real time δεδομένα για την ευφυή εξωστρέφεια του τόπου μας.

* Ποια μέτρα σχεδιάζετε για την προστασία του περιβάλλοντος;

Την υλοποίηση πρωτοβουλιών για την προστασία και ανάδειξη των φυσικών πόρων της περιοχής μας, ενώ παράλληλα θα ενισχύσουμε τις δράσεις για την ανακύκλωση και την εξοικονόμηση ενέργειας. Προγραμματίζουμε την προώθηση προγραμμάτων που θα υποστηρίξουν τους νέους επιχειρηματίες και τη δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις. Προτίθεμαι να προωθήσω την ανακύκλωση μέσω της δημιουργίας συστημάτων συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών και ενημερωτικών εκστρατειών για τους πολίτες. Επιπλέον, θα εργαστούμε για την προστασία των φυσικών περιοχών και των ειδών της περιοχής, προωθώντας προγράμματα για την αειφόρο ανάπτυξη.

*  Πώς προτίθεστε να βελτιώσετε την παιδεία στην Αργολίδα;

Με την ενίσχυση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μέσω της βελτίωσης των υποδομών και της προωθήσεις εκπαιδευτικών προγραμμάτων που στοχεύουν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων των μαθητών. Επιπλέον, δημιουργία με προγράμματα για την κατάρτιση των εκπαιδευτικών και την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση για να ενθαρρύνουμε την καινοτομία και τη δημιουργικότητα στο εκπαιδευτικό πεδίο. Το κύριο μας έργο είναι να δημιουργήσουμε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον όπου κάθε μαθητής θα έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί στον καλύτερο δυνατό βαθμό.

*  Ποια είναι τα σχέδια σας για τη βελτίωση των υγειονομικών υπηρεσιών και της υγείας των πολιτών της Αργολίδας;

Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε το υγειονομικό σύστημα, δημιουργώντας ένα δίκτυο που θα διασφαλίζει την πρόσβαση όλων των πολιτών σε υψηλής ποιότητας υγειονομικές υπηρεσίες. Ευφυή συστήματα στην παροχή τηλεϊατρικής και εξ αποστάσεως εξετάσεις στους κατοίκους των χωριών μας. Προτίθεμαι να δρομολογήσω πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση των υφιστάμενων υγειονομικών μονάδων, τόσο σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό, ενώ ταυτόχρονα θα εργαστούμε για την ανάπτυξη προγραμμάτων πρόληψης και ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας και αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.  Επιπρόσθετα, προτίθεμαι να υποστηρίξω την εκπαίδευση και την κατάρτιση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να διασφαλίσω την ύπαρξη εξειδικευμένων επαγγελματιών που θα παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Ο συνδυασμός μας Νέα Πελοπόννησος έχει πρότυπες δράσεις σε επίπεδο ψηφιακού μετασχηματισμού, οι οποίες θα εξειδικευτούν πάνω στις δυνατότητες των Δήμων, των φορέων και των πολιτών. Στρατηγικές και δράσεις που στόχο έχουν να δημιουργήσουν πολλά καλά οργανωμένα και διαλειτουργικά ευφυή συστήματα προς όφελος όλων μας.

Προχωράμε μαζί για να κάνουμε πολλά περισσότερα στη νέα εποχή! Με την Νέα Πελοπόννησος του Πέτρου Τατούλη.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ