Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΦΕΤΗΡΙΑ ΖΩΗΣ το όνομα του συνδυασμού του Δ. Κουτσούλη για την Περιφέρεια...

ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΖΩΗΣ το όνομα του συνδυασμού του Δ. Κουτσούλη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου – Το μήνυμά του

Πολίτες της Πελοποννήσου, φίλες και φίλοι,

Σε λιγότερο απο δύο μήνες καλούμαστε στις κάλπες να εκλέξουμε το νέο περιφερειακό συμβούλιο της Πελοποννήσου.

Οφείλουμε με ελεύθερη πολιτική συνείδηση να κρίνουμε, να συγκρίνουμε και ν’ αποφασίσουμε για το καλό και την ευημερία του τόπου μας. Έφτασε η ώρα για την Πελοπόννησο ν’ αξιοποιήσουμε πρόσωπα και δυνατότητες του τόπου μας. Κάθε γωνιά αυτής ν’ αναπτυχθεί ισότιμα ώστε να διεκδικήσουμε τη ζωή μας στον τόπο μας με αξιώσεις. Να δώσουμε φωνή σε νέα πρόσωπα με όραμα, όρεξη για δουλειά και σχέδιο.

Σήμερα η Περιφέρειά μας είναι ουραγός στους αναπτυξιακούς δείκτες, αφού απουσιάζει επί σειρά ετών ο αναπτυξιακός σχεδιασμός. Οφείλουμε ν’ αλλάξουμε ταχύτητα και να βάλουμε μπροστά όχι το συμφέρον των επαγγελματιών της πολιτικής και των πολιτικών τους κηδεμόνων. Οδηγός και φάρος μας πρέπει να είναι πάντα το συμφέρον των παιδιών μας, για να μείνουν και να προοδεύουν στον τόπο τους. Οφείλουμε ν’ ακούμε τις τοπικές κοινωνίες ουσιαστικά και όχι προσχηματικά και να ιεραρχούμε τις ανάγκες τους, με γνώμονα τον Άνθρωπο.

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες της Πελοποννήσου,

Πριν από διακόσια και πλέον χρόνια οι πρόγονοί μας αποτίναξαν με αγώνα ζωής τον ραγιαδισμό. Σήμερα δυστυχώς αντιμετωπιζόμαστε πολιτικά ως σύγχρονοι ραγιάδες και «προσφέροντας» την ανοχή μας και ενίοτε την αδιαφορία μας, δίνουμε τη δυνατότητα σε πολιτικούς καιροσκόπους ν’ αντιμετωπίζουν αυτήν την ευρωπαϊκή γωνιά σαν βιλαέτι.

Η πολιτική αυτή πρακτική μας προσβάλλει ως πολιτικά όντα και σίγουρα δεν μας κάνει περήφανους.

Επειδή βαρέθηκα να είμαι θεατής των εξελίξεων, ενώ δεν ασπάζομαι τη θεωρία ότι «όλοι το ίδιο είναι», αναλαμβάνω την πρωτοβουλία και την ευθύνη να ηγηθώ σε μία νέα αυτοδιοικητική παράταξη με την οποία ζητώ την ψήφο σας στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Νέα πρόσωπα από την κοινωνία της Πελοποννήσου απαρτίζουν τη νέα πολιτική περιφερειακή οικογένεια, το έμψυχο δυναμικό με το οποίο θα χτίσουμε το μέλλον. Σε αυτήν τη λαογέννητη προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.

Ας βάλουμε μία τελεία σε όσα μας χώρισαν. Θέλω να προχωρήσουμε όλοι μαζί γιατί η αυριανή μέρα απαιτεί βιώσιμες, ρεαλιστικές λύσεις και δεν μπορεί να περιμένει.

Πάμε μαζί, αποφασισμένοι και δυνατοί, για να κάνουμε την Πελοπόννησο αφετηρία ζωής για εμάς, τους γονείς μας και τα παιδιά μας.

Το χρωστάμε αυτό στην ιστορία μας ως περήφανοι Μωραΐτες.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ