Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤο Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου για την επίθεση και τραυματισμός ιατρών από...

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου για την επίθεση και τραυματισμός ιατρών από ομάδα Ρομά

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 10/8/2023, το βράδυ, κατά τη διάρκεια της εφημερίας του νοσοκομείου, σημειώθηκε επίθεση ομάδας Ρομά, εξοργισμένων με τον θάνατο συγγενούς τους, κάποιοι εκ των οποίων τραυμάτισαν δυο παθολόγους του νοσοκομείου μας, τον έναν εξ΄αυτών σοβαρά (υπέστη κάταγμα πλευράς).

Παρόντες στο περιστατικό αστυνομικοί δεν απέτρεψαν την επίθεση. Επιπλέον, από την εισβολή στους χώρους του νοσοκομείου, διαταράχθηκε σοβαρά η λειτουργία του για μια τουλάχιστον ώρα. Το απαράδεκτο περιστατικό προστίθεται σε αντίστοιχα περιστατικά εριστικής και επιθετικής συμπεριφοράς ασθενών ή συνοδών ασθενών στο νοσοκομείο μας.

Ο αναπληρωτής διοικητής δεν αφιέρωσε σήμερα, παρά τις οχλήσεις μας, λίγο χρόνο σε μια συνάντηση με το σωματείο, ενώ εξ΄όσων γνωρίζουμε δεν έχει καταθέσει ακόμη μήνυση.
Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του σωματείου μας ζήτησε και πραγματοποίησε, σήμερα το μεσημέρι, συνάντηση με τον επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης Αργολίδας για το παραπάνω περιστατικό.

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη αυτή επίθεση κατά συναδέλφων.
Στην αύξηση των επιθέσεων σε βάρος συναδέλφων συμβάλλει η συνεχιζόμενη εκστρατεία συκοφάντησης των υγειονομικών ως συλλήβδην «διεφθαρμένων», ως δήθεν «συνυπεύθυνων» για τα προβλήματα στις δημόσιες μονάδες υγείας. Έτσι συγκαλύπτεται ότι η βαθύτερη αιτία της απαράδεκτης κατάσταση των δημόσιων μονάδων υγείας είναι η υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος, προς όφελος της επέκτασης της επιχειρηματικής δράσης.

Οπωσδήποτε όμως το άγχος, η αγωνία, η συναισθηματική φόρτιση δεν δικαιολογούν την στοχοποίηση και την επίθεση κατά εργαζομένων, που δεν ευθύνονται γι αυτά. Αντίθετα, τέτοιες συμπεριφορές προσθέτουν προβλήματα και υποβαθμίζουν
περαιτέρω το νοσοκομείο μας.
Οι συχνές επιθέσεις κάνουν επιτακτική την ανάγκη να εξασφαλιστεί, με κρατική ευθύνη, πλήρης νομική κάλυψη και στήριξη στους υγειονομικούς, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Για να μην επαναληφθούν παρόμοια απαράδεκτα περιστατικά σε βάρος υγειονομικών, ζητάμε:

 να ενισχυθεί η φύλαξη του νοσοκομείου, με πρόσληψη επιπλέον μόνιμων εργαζομένων. Να μην ανατεθεί η φύλαξη σε ιδιωτική εταιρεία και οι εργολαβικοί και συμβασιούχοι φύλακες να προσληφθούν από το νοσοκομείο με μόνιμη σχέση εργασίας και πλήρη δικαιώματα.

 να κινηθούν οι αναγκαίες νομικές διαδικασίες για τους εμπλεκόμενους στις επιθέσεις και προπηλακισμούς σε βάρος υγειονομικών. Καλούμε την διοίκηση του νοσοκομείου να υποβάλει άμεσα μήνυση κατά των δραστών και να καταγράψει τους τραυματισμούς αυτούς ως εργατικά ατυχήματα.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ