Υλικά
4 ντομάτες
4 πιπεριές
4 κολοκυθάκια
4 μελιτζάνες
2 κρεμμύδια, τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 πρέζα ρίγανη
1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
1 φλιυτζάνι έξτρα παρθένο. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας (αραιωμένος σε 1 φλ. νερό)
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Με ένα μαχαίρι κόβετε το πάνω μέρος των λαχανικών, σαν καπάκι. Αδειάζετε προσεκτικά όλα τα λαχανικά και τρίβετε στον τρίφτη ή στο μούλτι την ψίχα από τις ντομάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα. Σε ένα μπολ ρίχνετε την τριμμένη ψίχα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μυρωδικά, το ρύζι, το μισό λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι και γεμίζετε τα λαχανικά κατά τα 2/3
Τα τοποθετείτε σε ταψί, σκεπάζετε με τα «καπάκια» τους, περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και τον πελτέ και αλατοπιπερώνετε.
Ψήνετε τα γεμιστά στο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά. Σερβίρετε χλιαρά ή κρύα.
olivemagazine.gr
187η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Ναύπλιο Κάθε Σταγόνα Μετράει: Ενώσου με τους ΔΕΣΜΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΣ σε μια…
Την Πέμπτη 16 Μαΐου και ώρα 7η απογευματινή θα παρουσιαστούν στο Φουγάρο Artcenter (Λεωφόρος Ασκληπιού…
Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στα εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής και προετοιμασίας για ένταξη στην…
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ενημερώνει και προειδοποιεί για αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης Δάγκειου πυρετού…
26 χώρες ενημερώθηκαν από το RASFF για μπαχαρικό που περιέχει παράνομα φυτοφάρμακα. Η Δανία ενημέρωσε…
Άστατος ο καιρός για τις επόμενες ημέρες με καταιγίδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. ΠΡΟΓΝΩΣΗ…