Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΜίνα Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη: Εγκαίνια της έκθεσης στο Ναύπλιο παρουσία του Αντώνη...

Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη: Εγκαίνια της έκθεσης στο Ναύπλιο παρουσία του Αντώνη Σαμαρά (βίντεο)

Το Ναύπλιο, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Πελοποννήσου, πάντα συνέδεε την ιστορία και την τέχνη με έναν μοναδικό τρόπο. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτού είναι η εκπληκτική έκθεση της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη με τίτλο «Ναύπλιο 2003–Ναύπλιο 2023 / ΤΟΤΕ και ΤΩΡΑ», που εγκαινιάστηκε το Σάββατο 29 Ιουλίου  με μεγάλη επιτυχία.

Η έκθεση έχει ως στόχο να αποτυπώσει τις αλλαγές που έχουν λάβει χώρα στο Ναύπλιο κατά τη διάρκεια των τελευταίων εικοσαετίας. Μέσα από τον πίνακα της Βαλυράκη, το Ναύπλιο παρουσιάζεται τόσο όπως ήταν το 2003 όσο και όπως είναι σήμερα, το 2023, δημιουργώντας ένα συναρπαστικό διάλογο μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος.

Η έκθεση τελείται υπό την αιγίδα και τη χορηγεία του Δήμου Ναυπλιέων και του ΔΟΠΠΑΤ

Στην έκθεση παρουσιάζονται συνδυασμοί θεματολογίας που αντανακλούν τη φύση και την παρέμβαση σ’ αυτήν, έργα μεγάλων διαστάσεων με τα δάση, τα σιδερένια μπράτσα των γερανών που παρεμβαίνουν στα λιμάνια και στη θάλασσα και την παραβιάζουν. Το φυσικό περιβάλλον λοιπόν και ότι συνεπάγεται μέσα από την αίσθηση, την παρατήρηση, τη βύθιση, την ταύτιση με αυτό, είναι το αποτέλεσμα αυτής της ενότητας των έργων που ξεκίνησε να εστιάζει σε αυτό το κομμάτι που μας περιτριγυρίζει και μέσα στο οποίο τελικά υπάρχουμε.

Η έκθεση «Ναύπλιο 2003–Ναύπλιο 2023 / ΤΟΤΕ και ΤΩΡΑ» αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό σταθμό στην καλλιτεχνική ζωή του Ναυπλίου, καθώς επισημαίνει την αλλαγή και τη συνέχεια, δύο στοιχεία που συχνά αντιμετωπίζονται ως αντιφατικά, αλλά που εδώ συνυπάρχουν σε έναν εναρμονισμένο διάλογο.

Επίσης, εμβληματικά μεγάλα έργα Formula1 καθώς εικαστικάβιομηχανικά έργα και εφαρμογές εμπνευσμένα από τον ΚΥΚΝΟ, ένα εργοστάσιο άρρηκτα συνδεδεμένο με το μουσείο.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ