Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΧΑΪΑΚατέρρευσε τμήμα γέφυρας στην Περιμετρική Πατρών – Ένας νεκρός, τέσσερις τραυματίες και...

Κατέρρευσε τμήμα γέφυρας στην Περιμετρική Πατρών – Ένας νεκρός, τέσσερις τραυματίες και εγκλωβισμένοι

Έπεσε τμήμα γέφυρας στην Περιμετρική Οδό της Πάτρας,  στη Διοδώρου, στην περιοχή Μποζαΐτικα. Μέχρι στιγμής, υπάρχει ένας νεκρός και τέσσερις σοβαρά τραυματίες, ενώ οι προσπάθειες απεγκλωβισμού συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το pelop.gr, στο συγκεκριμένο σημείο γίνονται έργα εδώ και δύο χρόνια, στο πλαίσιο ελεγχόμενης κατεδάφισης. Άλλες πηγές μιλούν για πρόβλημα στατικότητας που αντιμετώπιζε η γέφυρα.  Οι έρευνες συνεχίζονται καθώς οι πληροφορίες για το πόσα άτομα και οχήματα βρισκόταν κάτω από τη γέφυρα πριν καταρρεύσει είναι συγκεχυμένες. 

Το ΕΚΑΒ επιχειρεί στη γέφυρα με πέντε ασθενοφόρα και μία Κινητή Ιατρική Μονάδα. Το ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο στο Ρίο και το ΓΝ «Άγιος Ανδρέας». Προς το παρόν, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, έχουν διακομισθεί 4 άτομα, εκ των οποίων το ένα χωρίς αισθήσεις, στο Ρίο και ένα άτομο στο «Άγιος Ανδρέας», ενώ οι απεγκλωβισμοί συνεχίζονται.  Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΚΑΒ έλαβε την πρώτη κλήση στις 12:46 μ.μ. και το πρώτο ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο στις 12:50. 

Ήδη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρεία παράκαμψη των Πατρών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και διενεργούνται εκτροπές στον κόμβο Εγλυκαδας. Επιπλέον, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Διοδώρου στην Πάτρα. 

Στο σημείο βρίσκονται συγκεντρωμένοι πολλοί Ρομά που φωνάζουν ότι δικοί τους άνθρωποι που εργάζονταν στη γέφυρα σκοτώθηκαν και διαμαρτύρονται για παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας. Παράλληλα, ένας άνδρας Ρομά λιποθύμισε από τη ζέστη. οι πολλοί Ρομά που φωνάζουν δικοί τους άνθρωποι που εργάζονταν κάτω από τη γέφυρα σκοτώθηκαν από την κατάρρευση.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ