Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΑπαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και δασικές εκτάσεις - Η σημερινή εικόνα των...

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και δασικές εκτάσεις – Η σημερινή εικόνα των πυρκαγιών

Να απαγορευθεί η κυκλοφορία σε δάση και δασικές εκτάσεις εισηγήθηκε η Γενική Γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας ενόψει των ακραίων συνθηκών που θα επικρατήσουν το επόμενο διάστημα.

Όπως τόνισε κατά την έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός:

«Λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης του κινδύνου των πυρκαγιών σε όλη την επικράτεια λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που αναμένονται να επικρατήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εισηγήθηκε στις περιφέρειες της χώρας τη λήψη αποφάσεων για πρόσφατες απαγορεύσεις διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας σε δάση και δασικές εκτάσεις περιοχών όπου ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι στην κατηγορία 3, 4 και 5».

«Και αύριο αναμένεται να επικρατήσουν ακραίες συνθήκες, παραμένουμε όλοι μας σε επιφυλακή», επισήμανε.

Σε ύφεση η φωτιά στη Λακωνία

Αναφορικά με τις εξελίξεις στα μέτωπα της φωτιάς, ο κ. Αρτοποιός υπογράμμισε ότι η μάχη συνεχίζεται στην Αττική και στη Ρόδο, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα στη φωτιά στο Λευκόχωμα Σπάρτης:

«Η μάχη στα μέτωπα συνεχίζεται από όλες της δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, κυρίως στη δυτική Αττική και στη Ρόδο, και όλοι οι φορείς καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια στο πεδίο για τον περιορισμό τους.

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Λευκόχωμα της Λακωνίας είναι σε ύφεση, επιχειρούν 52 πυροσβέστες, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 υδροφόρα οχήματα, ενώ επιχείρησαν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα».

Η φωτιά στη Ρόδο βρίσκεται σε εξέλιξη, η εικόνα της είναι λίγο καλύτερη και έχει φορά προς τον οικισμό Απόλλωνα.

Είναι καλύτερη η εικόνα της φωτιάς σε Λουτράκι και Δερβενοχώρια .Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, σε Δερβενοχώρια και Λουτράκι δεν υπάρχει ενιαίο ενεργό μέτωπο αλλά διάσπαρτες εστίες εντός του καμένου. Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ήταν σε επιφυλακή, προσπαθώντας να αποτρέψουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Στα Δερβενοχώρια επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 75 οχήματα, 3 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα καθώς και 1 ελικόπτερο για συντονισμό. Στο Λουτράκι επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα, καθώς και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Τροχαία αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων επί της επαρχιακής οδού Ελευσίνας- Θηβών, από τον κόμβο Μάνδρας προς Θήβα και στα δύο ρεύματα. Επίσης, επί της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, από το ύψος του κόμβου Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, αποκαθίσταται η κυκλοφορία στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ