Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣΗ Σοφία Λόρεν θα γίνει επίτιμη δημότης Ύδρας - Το συναισθηματικό δέσιμο...

Η Σοφία Λόρεν θα γίνει επίτιμη δημότης Ύδρας – Το συναισθηματικό δέσιμο της ηθοποιού με το νησί

Την ανακήρυξη της διάσημης Ιταλίδας ηθοποιού Σοφίας Λόρεν σε επίτιμη δημότη Ύδρας, αποφάσισε ο δήμος, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη μεγάλη της προσφορά, τόσο στο νησί, όσο και στον χώρο του κινηματογράφου.

Είναι γεγονός ότι η Σοφία Λόρεν λάτρεψε το νησί της ‘Ύδρας και το «ταξίδεψε» σε όλο τον κόσμο, μέσα από την ταινία της Το Παιδί και το Δελφίνι. Αξέχαστη στιγμή της ταινίας, είναι και εκείνη που η ηθοποιός ερμηνεύει το ελληνικό τραγούδι, «Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη», το οποίο τραγουδά σε αρκετά σπαστά ελληνικά, δίνοντάς του μια άλλη χάρη, που τελικά το κάνει ακόμη πιο μοναδικό.

Σύμφωνα με τον Δήμο, η Σοφία Λόρεν, ως πρωταγωνίστρια της ταινίας στην Ύδρα το 1957 είχε και τη δική της καθοριστική συνδρομή όχι μόνο για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού, αλλά και της χώρας μας γενικότερα.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, η Ιταλίδα ηθοποιός, η οποία έχει γνωρίσει εκπληκτικές περιοχές του κόσμου, είχε δηλώσει στους New York Times ότι η ‘Ύδρα, είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη παγκοσμίως. Ειδικότερα, η Ιταλίδα σταρ τόνισε ότι ξεχωρίζει την ‘Ύδρα ως ένα ιδιαίτερο μέρος, το οποίο θυμάται με πάρα πολύ μεγάλη χαρά. Για την ίδια, ήταν η στιγμή που έκανε το ντεμπούτο της στον αμερικανικό κινηματογράφο, αλλά και η αρχή του έρωτά της με τον άντρα της, τον οποίο ουσιαστικά γνώρισε στην ‘Ύδρα, οπότε είναι συναισθηματικά δεμένη με το νησί.

Συγκινητικό είναι και το γεγονός ότι η Σοφία Λόρεν θεωρεί ότι εκείνη η περίοδος της ζωής της, ήταν γεμάτη ευφορία, η οποία εκτυλισσόταν σε ένα μαγικό μέρος. Γι’ αυτό και δεν θα ξεχάσει ποτέ την ‘Ύδρα και τη μαγεία της.

Η Σοφία Λόρεν, γεννήθηκε ως Sofia Villani Scicolone, στις 20 Σεπτεμβρίου 1934 στη Ρώμη. Η Ιταλίδα ηθοποιός του κινηματογράφου, ξεπέρασε τη φτώχεια στη μεταπολεμική Νάπολη και έγινε παγκοσμίως γνωστή, ως μια από τις πιο όμορφες γυναίκες της Ιταλίας και τις πιο διάσημες σταρ του σινεμά.

Πριν ξεκινήσει να δουλεύει στον κινηματογράφο, άλλαξε το επίθετό της σε Lazzaro, για να μπορεί να εργαστεί στα δημοφιλή, τότε, φωτορομάντζα. Ο πρώτος της ρόλος στον κινηματογράφο, ήταν το 1951, όπου υποδύθηκε ένα από τα πολλά κορίτσια σκλάβων στην αμερικανική παραγωγή του Quo Vadis. Υπό την προστασία του παραγωγού Carlo Ponti ο οποίος έμελλε να γίνει και σύζυγός της, η ηθοποιός μεταμορφώθηκε σε Σοφία Λόρεν και η καριέρα της ξεκίνησε με μια σειρά από κωμωδίες χαμηλού προϋπολογισμού, προτού τραβήξει την προσοχή του κόσμου με την Aida το 1953.

Τέλος, μεταξύ των πολλών βραβείων της, συγκαταλέγονται και δύο βραβεία Όσκαρ, πέντε Χρυσές Σφαίρες, ένα βραβείο Grammy και ένα βραβείο BAFTA.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ