Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΜε Ιππόλυτο από το Εθνικό θέατρο και μία έκθεση αφιερωμένη στη Μήδεια...

Με Ιππόλυτο από το Εθνικό θέατρο και μία έκθεση αφιερωμένη στη Μήδεια ανοίγει η αυλαία του Φεστιβάλ Επιδαύρου για αυτό το καλοκαίρι

Με Ιππόλυτο από το Εθνικό θέατρο και μία έκθεση αφιερωμένη στη Μήδεια ανοίγει η αυλαία του Φεστιβάλ Επιδαύρου για αυτό το καλοκαίρι.

Πρεμιέρες εγχώριες και παγκόσμιες, διεθνείς συμπαραγωγές, αρχαίο δράμα και έργα σύγχρονων δημιουργών, αλλά και μουσική, αναμένεται να ενθουσιάσουν το κοινό που θα βρεθεί στην Επίδαυρο κάθε Παρασκευή και Σάββατο του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Η έναρξη του Φεστιβάλ Επιδαύρου στο Αρχαίο θέατρο γίνεται με Ευριπίδη και η έναρξη στο μικρό θέατρο της Επιδαύρου με Ψαραντώνη.

Με πούλμαν στην Επίδαυρο

Επιπλέον το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, στην προσπάθειά του να εξυπηρετήσει όσους θεατές επιθυμούν να παρακολουθήσουν παραστάσεις, αλλά προβληματίζονται για τον τρόπο μετακίνησής τους και τα έξοδα, προσφέρει και φέτος ένα πρόγραμμα μεταφορών από και προς την Επίδαυρο (Αρχαίο Θέατρο και Μικρό Θέατρο) σε προνομιακή τιμή για το κοινό.

Μεταφορές προς/από Επίδαυρο

Ακολουθεί το πρόγραμμα μεταφοράς κοινού για τις πρώτες παραστάσεις:

7/7 για την παράσταση Ιππόλυτος στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

8/7 για την παράσταση Ιππόλυτος στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και τη συναυλία του Ψαραντώνη στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου.

Εισιτήρια

Οι θεατές που διαθέτουν εισιτήρια για τις παραστάσεις της Επιδαύρου μπορούν να αγοράζουν με τον ίδιο τρόπο το εισιτήριο μετακίνησής τους στην προνομιακή τιμή των 14 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Η κράτηση γίνεται με τη χρήση του barcode του εισιτηρίου της εκάστοτε παράστασης στην ίδια σελίδα αγοράς του εισιτηρίου.

Η διάθεση των εισιτηρίων σταματάει 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση.

Υπάρχει η δυνατότητα προμήθειας εισιτηρίου στο λεωφορείο, μόνο με πιστωτική κάρτα και με την επίδειξη προηγουμένως του εισιτηρίου της παράστασης.

Αναχώρηση

Το σημείο αναχώρησης είναι Μαρκόνι & Ιερά Οδός μπροστά από την έξοδο του μετρό «Ελαιώνας» στις 17:00.

Ώρα επιβίβασης από Επίδαυρο: 20 λεπτά μετά το τέλος της παράστασης

Το σημείο αποβίβασης μετά την επιστροφή θα γίνεται στην Πλατεία Συντάγματος (επί της Βασιλίσσης Σοφίας)

Πληροφορίες εισιτηρίων: http://aefestival.gr/plirofories-eisitirion/

Αγορά εισιτηρίων: aefestival.gr, viva.gr

Ιππόλυτος, η πρώτη παράσταση στην Επίδαυρο

Η Kατερίνα Ευαγγελάτου, διακεκριμένη σκηνοθέτις και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ, επανέρχεται στην Επίδαυρο με το Εθνικό Θέατρο και τον Ιππόλυτο του Ευριπίδη.

Η Αφροδίτη στήνει ένα παιχνίδι εκδίκησης και παρακολουθεί με ηδονοβλεπτική ματιά πώς το ανθρώπινο είδος γίνεται άθυρμα των επιθυμιών της. Το μάτι της γίνεται μάτι μας και τα πρόσωπα απογυμνώνονται. Τα γυμνά σώματα μεταφέρουν την έκρηξη, τον πόθο, τη λαγνεία αλλά και την αγνότητα του γένους των ανθρώπων.

Μια σκηνοθεσία που βουτάει στο άγριο σύμπαν του έργου του Ευριπίδη βλέποντάς το σαν έναν σύγχρονο εφιάλτη μέσα σε ένα ποιητικό σκηνικό, όπου τα πρόσωπα παλεύουν με τις αδυναμίες τους και ο έρωτας είναι τόσο παράφορος που δεν μπορεί παρά να είναι μοιραίος. Ένας δυνατός θίασος 24 ηθοποιών και τεσσάρων μουσικών θα βρίσκεται συνεχώς επί σκηνής.

www.iefimerida.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ