Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΓιορτή Αποφοίτησης στο ΣΔΕ Ναυπλίου

Γιορτή Αποφοίτησης στο ΣΔΕ Ναυπλίου

Στο ΣΔΕ Ναυπλίου μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς, ενθουσιασμού και συγκίνησης γιορτάσαμε όλοι μαζί την τελευταία μέρα της σχολικής μας χρονιάς, μετά από ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της γνώσης, το οποίο πλούτισε τις εμπειρίες μας, άνοιξε τους ορίζοντές μας και μας έφερε πιο κοντά στο όνειρό μας!

Έτσι 12 εκπαιδευόμενοι του Β κύκλου πήραν το απολυτήριό τους και 12 του Α κύκλου ανέβηκαν ένα σκαλοπάτι προς τον στόχο τους! Πολλά συγχαρητήρια τους αξίζουν!
Η ημερίδα μας είχε ως στόχο αφενός να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία σχετικά με τα ΣΔΕ και την εκπαίδευση ενηλίκων και αφετέρου να δώσει την ευκαιρία στους εκπαιδευόμενους να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους ή την προαγωγή τους στη Β τάξη.

Αρχικά την εκδήλωση χαιρέτησαν ο πρώην διευθυντής του ΣΔΕ Ναυπλίου κ. Χρήστος Πολυχρονόπουλος, η απερχόμενη διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου κα Μάρη Νομικού και ο νέος διευθυντής του Εσπερινού Λυκείου Ναυπλίου κ. Γιάννης Γλεντζές. Τους ευχαριστούμε θερμά που μας τίμησαν με την παρουσία τους!

Στη συνέχεια η Διευθύντρια κα Έφη Ντασκαγιάννη, αναφέρθηκε στους στόχους, στη φιλοσοφία και στο Πρόγραμμα Σπουδών του ΣΔΕ και έκανε μια ανασκόπηση της τρέχουσας σχολικής περιόδου, τονίζοντας την ανοδική πορεία που παρουσιάζει σήμερα το ΣΔΕ Ναυπλίου. Παράλληλα αναφέρθηκε στις ποικίλες ενδιαφέρουσες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του σχολ. έτους 2022-2023.

Έπειτα παρουσιάστηκε από τους εκπαιδευόμενους ένα ιδιαίτερα αξιόλογο σχέδιο δράσης (project) που εκπονήθηκε την τρέχουσα σχολική χρονιά με θέμα τα προϊόντα της αργολικής γης. Στο πλαίσιο αυτό προβλήθηκε επίσης ένα βίντεο με τη δραματοποίηση από τους εκπαιδευόμενους του παραμυθιού «Το δέντρο που έδινε» του Σελ Σιλβερστάιν. Αξίζει να αναφερθεί ότι την αίθουσα κοσμούσαν τα εικαστικά
έργα των εκπαιδευομένων που έγιναν με βάση τη θεματική του σχεδίου δράσης.

Στη συνέχεια, τελειόφοιτοι μίλησαν με πολλή συγκίνηση και ενθουσιασμό για την περίοδο της εκπαίδευσής τους στο ΣΔΕ, τονίζοντας τη διαφορά που βλέπουν στον εαυτό τους από την αρχή της φοίτησής τους ως σήμερα και δηλώνοντας τη θέλησή τους να συνεχίσουν την πορεία τους προς τη γνώση και τη μάθηση.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν και απόφοιτοι προηγούμενων ετών που μίλησαν με πολλή αγάπη για το ΣΔΕ και τα εφόδια που πήραν από τη φοίτησή τους εδώ. Έκαναν επίσης αναφορά στην μετέπειτα αξιόλογη πορεία τους, αποσπώντας χειροκροτήμστα από το κοινό. Κατόπιν, μέσα σε κλίμα ιδιαίτερου ενθουσιασμού, δόθηκαν οι Τίτλοι Σπουδών στους απόφοιτους του Β Κύκλου, καθώς και οι Έλεγχοι προόδου του Α Κύκλου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στον Ναυπλιώτη συγγραφέα και εκπαιδευτικό επί σειρά ετών σε δημόσια σχολεία των ΗΠΑ κ. Ξενοφώντα Σταυρόπουλο, που είχε την καλοσύνη να χαρίσει αντίτυπα του τελευταίου βιβλίου του στους αποφοίτους μας, καθώς και την κα Νίκη Τσεκούρα που μας έφερε να δοκιμάσουμε το υπέροχο γλυκό αγκινάρας που φτιάχνει η ίδια από τις βιολογικές της καλλιέργειες!

Η εκδήλωσή μας ολοκληρώθηκε με την προβολή βίντεο με χαρακτηριστικές στιγμές της χρονιάς 2022- 2023. Στη συνέχεια μεταφερθήκαμε στον προαύλιο χώρο όπου απολαύσαμε το εορταστικό μας δείπνο, το οποίο ήταν εξαιρετικής ποιότητας και άψογα οργανωμένο από το Κτήμα Βασιλείου και τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό.

Θα κλείσουμε με ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους μοιράστηκαν τη χαρά μας στην Ημερίδα μας!
Ας θυμόμαστε ότι η γνώση δεν έχει ηλικία και ότι όλοι έχουμε δικαίωμα σε μια δεύτερη ευκαιρία!!

Καλό καλοκαίρι με υγεία σε όλους!

Η Διευθύντρια, οι εκπαιδευτές και οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Ναυπλίου

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ