Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΕΥΡΩΠΗΕυρωπαϊκά σύνορα και ανθρώπινα δικαιώματα: Ευρωβουλευτές συναντήθηκαν με την ηγεσία του Frontex

Ευρωπαϊκά σύνορα και ανθρώπινα δικαιώματα: Ευρωβουλευτές συναντήθηκαν με την ηγεσία του Frontex

Η ικανότητα ανταπόκρισης του Frontex στις προκλήσεις που προκύπτουν στα ευρωπαϊκά σύνορα, αλλά και οι ανησυχίες σχετικά με τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις δυσκολίες στη διοίκηση, κυριάρχησαν στη συνάντηση μελών της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών (LIBE) με την ηγεσία του Frontex και τον εκτελεστικό διευθυντή Hans Leijtens στη Βαρσοβία.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και το πρόσφατο πολύνεκρο ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου. «Η επίσκεψη εργασίας μας στον Frontex μας επέτρεψε να κατανοήσουμε καλύτερα την πολλαπλή μετάβαση που διέρχεται ο οργανισμός. Εστιάσαμε ιδιαίτερα στην εφαρμογή των συστάσεων που έχει απευθύνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και στον ρόλο που διαδραματίζει ο Frontex στη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων και στην παροχή βοήθειας σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης εντός του νομικού πλαισίου στο οποίο στηρίζονται οι εν λόγω δραστηριότητες» δήλωσε η επικεφαλής της αντιπροσωπείας Lena Düpont (ΕΛΚ, Γερμανία).

«Είχαμε επίσης μια ειλικρινή και ανοιχτή συζήτηση για τα πρόσφατα γεγονότα στη Μεσόγειο που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο περισσότερων από 500 ανθρώπων. Εκτιμούμε την κοινή βούληση, την οποία μοιράζεται προορατικά η διοίκηση, να ρίξει φως σε αυτά τα γεγονότα και τις ευθύνες που οδήγησαν σε αυτή την πολλοστή τραγωδία».

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ