Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΤην δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα σχολιάζει ο Κουτσογιάννης Λεωνίδας Οικονομολόγος Μελετητής (βίντεο)

Την δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα σχολιάζει ο Κουτσογιάννης Λεωνίδας Οικονομολόγος Μελετητής (βίντεο)

Η δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι ένα θέμα που προκαλεί συζήτηση, καθώς η χώρα περνάει από μια μακρά περίοδο οικονομικών δυσκολιών και αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής. Παρά τις προκλήσεις, παρατηρείται μια σημαντική βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας από το 2020 και μετά.

Η Ελλάδα, όπως και πολλές άλλες χώρες, αντιμετώπισε ένα σοβαρό χρέος κρίσης την τελευταία δεκαετία. Ωστόσο, με την εφαρμογή των δημοσιονομικών προγραμμάτων που επέβαλαν οι διεθνείς πιστωτές της, η χώρα κατάφερε να περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα και να βελτιώσει τη δημοσιονομική της αντοχή.

Η οικονομική ανάκαμψη που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια έχει βοηθήσει σημαντικά στην βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης. Ωστόσο, η ανάκαμψη παραμένει ευάλωτη στις εξωτερικές επιρροές, όπως η παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα και η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Επιπλέον, η επιβάρυνση του χρέους της χώρας παραμένει υψηλή, παρόλο που έχει επιτευχθεί κάποια βελτίωση στο δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Δείτε το παρακάτω βίντεο του argonafpliatv όπου ο Κουτσογιάννης Λεωνίδας Οικονομολόγος Μελετητής μιλάει για την  δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ