Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣ"Μητέρα αυτή είναι για όλα” άρθρο της Ευγενίας Γραικιώτου – Σταυροπούλου

“Μητέρα αυτή είναι για όλα” άρθρο της Ευγενίας Γραικιώτου – Σταυροπούλου

Αυτή η γυναίκα, που ευλογήθηκε από τον Δημιουργό Θεό μας, μέσω της Κεχαριτωμένης Μαρίας, Παναγίας μας, είναι η Μητέρα.

Αγρυπνά, νύχτα μέρα και φρουρεί ακατάπαυστα τα υψηλά ανθρώπινα ιδανικά. Τα διαφυλάττει ευλαβικά και τα κρατά αναλλοίωτα και τα διασώζει άθικτα από τα χέρια των βανδάλων .

Αυτή οστρακίζεται με γενναιότητα και θάρρος για την απομάκρυνση κάθε ύπουλου εχθρού. προτάσσει το στήθος της άφοβα ως ατσάλινη και αδιαπέραστη ασπίδα, υπαρασπιζώμενη για την θρησκεία , την πατρίδα, της οποίας διασφαλίζει με αδιάκοπο αγώνα την ελευθερία , την ακεραιότητα, τα εδάφη , τους αιθέρες με τα φωτοβόλα άστρα του δικού της ουρανού.

Αυτή αργοσέρνεται , χτυπιέται ανάμεσα στις ατραπούς και τις δύσβατες στράτες της ζωής, για να βαστάξει όρθιές τις ιερές αξίες, την Ηθική, την αξιοπρέπεια, την αγάπη , την δικαιοσύνη, την πρόοδο την άνοδο.

Αυτή είναι σίγουρα και αναμφισβήτητα η απανταχού Κυρία και νοικοκυρά.
Νοικοκυρεύει το βιώσιμο, αναπαραγωγικό και αναδημιουργικό υλικό. Είναι η βαριά η επιβλητική, αλλά και η ανάλαφρη η πουπουλένια, η διακριτική ταξιθέτρια, που ταξινομεί, τακτοποιεί και αποκαθιστά την κλυδονιζώμενη τάξη και ασφάλεια.

Αυτή με τα μαγικά της χέρια, το αλάνθαστο ένστικτο της, την έμφυτη καλαισθησία της, μεταβάλλει το κάθε σπίτι, σπιτάκι, καλύβι, κατάλυμα, υπόγειο ή σοφίτα σε καλλιμάρμαρο ανάκτορο ή χρυσοποίκιλτο παλάτι. ρυθμίζει αδιάκοπα την αρμονική συμβίωση και συνύπαρξη όλων των μελών της οικογένειας.

Γεμίζει την γύρω της ατμόσφαιρα, με χαρά, ευδαιμονία, αγαλλίαση, ηρεμία. διανθίζει τον κάθε χώρο που περνά, με απαράμιλλο κάλλος και θελκτική ομορφιά.
Διαχέει και διασκορπίζει στην κάθε περιοχή που πατά , την χάρη και την μοσχοβολιά .Διακοσμεί και στολίζει το Έίναι, το δικό της και των άλλων, με πολύχρωμα και μυροβόλα άνθη, που καλλιεργεί άφθονα στο παραδεισένιο θερμοκήπιο της φλογοβόλας καρδιάς της.

Αυτή η ταλαιπωρημένη φιγούρα, με το ευαίσθητο πρόσωπο, το ανήσυχο πνεύμα. Αυτό το εύθραυστο, το τρυφερό κλαράκι, που όμως… Αντέχει σε όλες τις κακουχίες, τις μπόρες, τις αστραπές, τις βροντές, σηκώνοντας το βαρύτατο φορτίο πάνω της,
Αυτή είναι, περίπου και εν ολίγοις η ΜΗΤΕΡΑ!!!

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ