Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤην Αγία Ειρήνη εορτάζει η Νέα Κίος στην Αργολίδα (φωτο-βίντεο)

Την Αγία Ειρήνη εορτάζει η Νέα Κίος στην Αργολίδα (φωτο-βίντεο)

Την Αγία Ειρήνη τη Μεγαλομάρτυρα εορτάζει η Νέα Κίος στο Δήμο Άργους Μυκηνών με Εσπερινό που τελέστηκε απόψε Πέμπτη 4 Μαΐου παραμονή της εορτής, ιερουργούντος του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδος, Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Παπουλέση.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε, παρουσία πολλών πιστών, περιφορά της Εικόνας

Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, κ. Δημήτρης Καμπόσος, ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Κων/νος Μπέγκος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, κ. Αναστάσιος Γανώσης, ο πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ, κ. Γιάννης Μαλτέζος, ο περιφερειακός σύμβουλος, κ. Βασίλης Σιδέρης, η περιφερειακή σύμβουλος, κα. Ντίνα Νικολάκου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι από την αυτοδιοίκηση και υποψήφιοι βουλευτές και πολλοί πιστοί.

Η Αγία Ειρήνη η Μεγαλομάρτυς έζησε μέχρι τον 4ο αιώνα. Ήταν από τη Μαγεδών, κόρη του τοπικού άρχοντα Λικινίου.

Το αρχικό όνομά της ήταν Πηνελόπη. Όταν όμως ασπάσθηκε τον Χριστιανισμό βαπτίσθηκε Ειρήνη. Η χριστιανική παράδοση αναφέρει πως ήταν εξαιρετικής ομορφιάς και μόρφωσης και με ιδιαίτερη ευφράδεια και έντονο θρησκευτικό ζήλο. Ανέλαβε ιεραποστολικά καθήκοντα στη Περσία επί Σαπώρ Α΄ όπου και υπέστη μεγάλη καταδίωξη.

Τελικά η Ειρήνη κατέφυγε στην Έφεσο συνεχίζοντας να διδάσκει με ακόμη εντονότερο ζήλο και με λαμπρά αποτελέσματα ως το θάνατό της που έλαβε χώρα στην ίδια πόλη. Η Ορθόδοξη Εκκλησία ανακήρυξε την Ειρήνη Αγία και Μεγαλομάρτυρα και όρισε να τιμάται η μνήμη της στις 5 Μαΐου κατ΄ έτος.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ