Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΠλήθος πιστών και φέτος στον Εσπερινό για την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής...

Πλήθος πιστών και φέτος στον Εσπερινό για την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο Κεφαλάρι Άργους (βίντεο)

Με την τέλεση του Εσπερινού απόψε Πέμπτη 20 Απριλίου ξεκίνησε ο εορτασμός στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής στο Κεφαλάρι του Δήμου Άργους – Μυκηνών, ενώ πραγματοποιήθηκε και λιτάνευση της Εικόνας, παρουσία πολλών πιστών, εκπροσώπων της Πολιτείας και πολιτευτών.


Η Μητέρα Του Χριστού ως Ζωοδόχος είναι ένα επίθετο της Θεοτόκου
Ξεκίνησε να χρησιμοποιείται με την αποκάλυψη μιας ιερής πηγής στο Μπαλουκλί της Κωνσταντινούπολης από τη Θεοτόκο σε έναν στρατιώτη που ονομαζόταν Λέων Μάρκελς, ο οποίος αργότερα έγινε ο βυζαντινός αυτοκράτορας Λέων Α΄ (457-474).


Ο Λέων έκτισε την ιστορική εκκλησία Ζωοδόχος Πηγή του Μπαλουκλί στο σημείο εκείνο, στην οποία έγιναν πολυάριθμες θαυματουργές θεραπείες κατά τη διάρκεια των αιώνων, με τη μεσολάβηση της, καθιστώντας μία από τις σημαντικότερες τοποθεσίες προσκυνήματος στην Ελληνική Ορθοδοξία. Έτσι, ο όρος «Ζωοδόχος Πηγή» έγινε ένα επίθετο της Αγίας Θεοτόκου και εκπροσωπήθηκε στην τέχνη της εικονογραφίας.


Η Ζωοδόχος Πηγή εορτάζεται την Παρασκευή του Πάσχα στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, κ. Δημήτρης Καμπόσος, οι βουλευτές Αργολίδας,κ. Γ.Ανδριανός και κ. Α. Πουλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, κ. Γιάννης Μαντζούνης, ο πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ, κ. Γιάννης Μαλτέζος, ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, κ. Τάσος Γανώσης, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος ΕΠΣΑ Αργολίδας, κ. Βασίλης Σιδέρης , ο περιφερειακός σύμβουλος, κ. Αντώνης Λυμπέρης, εκπρόσωποι από την Αυτοδιοίκηση, υποψήφιοι βουλευτές και πολλοί πιστοί.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ