Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣ" ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ " άρθρο της Ευγενίας Γραικιώτου –...

” ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ” άρθρο της Ευγενίας Γραικιώτου – Σταυροπούλου

Θαρρείς πως το άπειρο τραβάει το κάθε πνεύμα, που παγιδεύται ψάχνοντας απελπισμένα, να βρει εύσχημο τρόπο, να χαράξει ευσεβείς γραμμές, για τον Σωτήρα Χριστό.

Το βαστάει γερά και το συνδράμει άμεσα, δίνοντας ανάλαφρα φτερά στον αγέρα για να φυσήξει μέσα του, τη ζωογόνα πνοή, την σταλμένη από τον ΄Ιδιο τον ΄Αμωμο και ΄Αχραντο  Ιησού Χριστό!

Μπαίνει και διαβαίνει η Θεόσταλτη ανάσα στα τρίσβαθα του ωραίου κόσμου, που βαθμηδόν καταρρέει και χάνεται στα σκοτάδια, αλλά σώνεται θριαμβευτικά από τον ερχομό του Υιού Του Θεού.

Νάτος ! ΄Ερχεται ο Μέγας Ποιμένας. Ολόφωτος και Ευθυτενής εκλιπαρεί το αγαπημένο Του ποίμνιο. Του ζητεί να τον πλησιάσει, να πάει κοντά Του, να ξαναβρεί την απολεσθείσα ταυτότητά του, να ξανακρατήσει τη φευγάτη ανθρωπιά του, να ξανανταμώσει την ηθικότητά του, να ξαναποκτήσει την αγάπη, την ειρήνη, που Του κήρυξε με την διδασκαλία Του και Του έδωσε με το σιωπηλό Του μαρτύριο και την απάνθρωπη σταυρική Του Θυσία!

 Ας σταθούμε ευλογημένοι  χριστιανοί, με συνείδηση με πόνο και σκληρές τύψεις, πάνω και κοντά. Σ΄Αυτές Τις ΄Αγιες Μέρες , Των Αχράντων Παθών, που έρχονται και δέρχονται, επί αιώνων, για να προυπαντήσουμε, και πάλι το Βασιλέα Των Πάντων, να τον ακούσουμε να μας μιλάει, να μας διδάσκει με τα γεμάτα Σοφία και Θεική Φρόνηση λόγια Του!

 Ας αναβιώσουμε μελετώντας τις Ιερές Περικοπές του Ευαγγελίου, που μας διαφωτίζουν, μας κατευθύνουν και μας υποδεικνύουν  Πως  πρέπει να κινούμαστε και να στεκόμαστε στην προσωρινή γήινη ζωή μας.

 Ας αγγίξουμε ευσεβέστατα το Θείο Δράμα, ως πιστοί μάρτυρες, συγκλονισμένοι  και γονατισμένοι, προσευχόμενοι βαθιά για τους δολοφόνους της αθωότητας, της καλοσύνης, της χάριτος, της αγάπης, της γλυκύτητας του Θεανθρώπου και ας αναφωνήσουμε όλοι μαζί Γιατί!

  Ευλαβούμεθα και κύπτουμε μπροστά στα εκφραζόμενα από τα άχραντα χείλη του Βασιλέα των Ουρανών και της γης και ας παραδεχτούμε ότι η οδυνηρή ιερή πρόρηση ανταποκρίνεται και σήμερα στις λαχτάρες των πονεμένων ανθρώπων .

Λόγια αυθόρμητα και ειλικρινή, που βγαίνουν από τα βάθη της μικρής προδομένης καρδιάς του και μπαίνουν κατ΄ευθείαν στην μεγαλειώδη και απύθμενη καρδιά του Θεού και να συμβολλιζουν στις επερχόμενες γενιές, των ανθρώπων, να μην δυσπιστούν Ποτέ μπροστά στην άπιαστη και αναλλοίωτη Αλήθεια της Αναστάσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, που χάρισε την αιώνια ζωή και στους ανθρώπους!

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ