Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΈρχεται ψηφιακή πλατφόρμα για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού (βίντεο)

Έρχεται ψηφιακή πλατφόρμα για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού (βίντεο)

Εκδήλωση βιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς με τίτλο: “Βία στο σχολείο – εκφοβισμός. Ας το συζητήσουμε, για να το σταματήσουμε»  συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ναυπλιέων(ΔΟΠΠΑΤ), η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Αργολίδας, και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard. 

Το βιωματικό εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο την Παρασκευή 7 Απριλίου και ώρα 18:00 στην αίθουσα διαλέξεων «Οικογενείας Νικολάου Μαζαράκη» του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος, Πανεπιστήμιο Harvard.

Ο Διευθυντής Β’θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, κ. Βασίλειος Πολύδωρος μιλά στην κάμερα του argonafplia.gr για τη βία και τον εκφοβισμό στα Σχολεία και για τη νέα πλατφόρμα που θα λειτουργήσει.

Δημιουργείται και θα λειτουργήσει ειδική ψηφιακή πλατφόρμα που, με την ευθύνη του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) «Διόφαντος», για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και των φαινομένων εκφοβισμού. Πρόσβαση έχουν οι μαθητές και οι γονείς, καθώς και όσοι έχουν την επιμέλεια μαθητών.

Η πρόσβαση διασφαλίζεται με τη χρήση ατομικών κωδικών εισόδου στην ψηφιακή πλατφόρμα και διευκολύνεται με τη δημιουργία ψηφιακού ιστότοπου πο υποδέχεται επώνυμες και ανώνυμες αναφορές. Οι μαθητές δύνανται να υποβάλουν επώνυμες ή ανώνυμες αναφορές. Οι γονείς και όσοι έχουν την επιμέλεια των μαθητών υποβάλλουν μόνο επώνυμες αναφορές. 

Όπως δήλωσε και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, κ. Αλέξανδρος Κόπτσης

το νομοσχέδιο για την βία που έχει ήδη περάσει από τη Βουλή «είναι ένας ψηφιακός κόμβος, όπου έχουμε εργαλεία και υπηρεσίες δικτύωσης, έχουμε επιμορφωτικό υλικό, έχουμε ένα σύστημα επιμόρφωσης – για να επιμορφωθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί, κυρίως τα στελέχη στην αρχή – έχουμε καλές πρακτικές για να εμφανίζονται σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και να υιοθετούνται».

«Στην πλατφόρμα μπορούν να μπαίνουν μαθητές είτε ανώνυμα είτε επώνυμα, οι δε γονείς μόνο επώνυμα και να καταγράφουν το περιστατικό βίας και αυτό αυτομάτως να πηγαίνει στην ομάδα δράσης του σχολείου και παράλληλα και στην Ομάδα Δράσης σε κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης, δηλαδή σε 116 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Θα λειτουργήσουμε αμέσως μετά το Πάσχα”.

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ