Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ 700.000 ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ! Είναι ΧΡΕΟΣ πλέον των Δικηγορικών Συλλόγων της...

ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ 700.000 ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ! Είναι ΧΡΕΟΣ πλέον των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας να προβούν σε περαιτέρω κινητοποιήσεις στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ 700.000 ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ!

Με συντριπτική λοιπόν πλειοψηφία (56-9) η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, αποφάνθηκε ότι οι Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (servicers) νομιμοποιούνται κατ΄ εξαίρεση, ως μη δικαιούχοι διάδικοι, να διεξάγουν δίκες και να επισπεύδουν διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης (πλειστηριασμού κατασχέσεις) για την είσπραξη των υπό διαχείριση απαιτήσεων στο πλαίσιο του ν. 3156/2003.
Αυτό που πραγματικά μου δημιουργεί ερωτήματα είναι η “ταχύτητα φωτός”με την οποία η Ολομέλεια του ΑΠ αποφάνθηκε για το ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ σήμερα κοινωνικό πρόβλημα. Η συζήτηση (εκδίκαση)της υπόθεσης έγινε 26.01.2023 και 09.02.2023 έγινε η διάσκεψη και κρίθηκε το θέμα. Μέσα σε 14 ημέρες!! οι Αρειοπαγίτες δηλ. κατάφεραν να μελετήσουν και να αξιολογήσουν, ένα τεράστιο όγκο υπομνημάτων, ισχυρισμών, παρεμβάσεων κλπ ενώ ο μέσος χρόνος είναι δύο με τρεις μήνες τουλάχιστον..
Επίσης ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ότι είχε προηγηθεί η Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Νοέμβριος 2022) της Τράπεζας της Ελλάδος η οποία, είχε ήδη ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ την έκβαση της δίκης! Άραγε σύμπτωση;;
Η ελληνική κοινωνία είναι πλέον “στα κάγκελα” αφού μετά την κατάργηση του Νόμου Κατσέλη δεν υπάρχει πλέον η προστατευτική ομπρέλα για την πρώτη κατοικία.
Είναι ΧΡΕΟΣ πλέον των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας υπό την ταγία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών να προβούν σε περαιτέρω κινητοποιήσεις στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Απειλείται όσο ποτέ άλλοτε η κοινωνία και πλήττεται κατάφωρα το περί δικαίου αίσθημα.
Έχουμε υποχρέωση στην Επιστήμη μας αλλά πρωταρχικά στην Ελληνική κοινωνία αν θέλουμε να λέμε ότι εμείς οι Δικηγόροι ασκούμε πραγματικά λειτούργημα και όχι απλώς επάγγελμα!
Δημήτριος Λέων. Σαλαπάτας
Δικηγόρος Παρ Αρείω
Υποψήφιος βουλευτής με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ στο Νομό Αργολίδας.
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ