Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΕνθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου στη Δημητσάνα

Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου στη Δημητσάνα

Εσείς είστε από σήμερα η Οικογένειά μου, δεν είμαι ξένος για εσάς”

“Πρέπει να αναμετρηθούμε πνευματικά με τον σύγχρονο πολιτισμό” “Έρχομαι κοντά σας με χαρά για να κάνω αυτό που κάνει η Εκκλησία ανά τους αιώνες, να σώζει ψυχές” (με ιδιαίτερη συγκίνηση είπε τα συγκεκριμένα λόγια) “Σήμερα υπάρχει τόσος κυνισμός και τόση πρόκληση, όλα κατήντησαν λέξεις” “Ο άνθρωπος του 21ου αιώνα απομακρύνθηκε από το Θεό και έκλεισε ακόμα και τα αυτιά του στον σωτήριο λόγο του Θεού” “Τα νιάτα είναι η ελπίδα του Θεού”

Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Κυριακή 13 Νοεμβρίου στη Δημητσάνα, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα και το τελετουργικό  ο τοποτηρητής Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος και ο Δήμαρχος Γορτυνίας  Ευστάθιος Κούλης υποδέχθηκε το νέο Μητροπολίτη κ. Νικηφόρο στην είσοδο της Δημητσάνας.

Ύστερα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία της πόλης, ο Δήμαρχος Γορτυνίας  Ευστάθιος Κούλης εκφώνησε προσφώνηση, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, εκπροσώπων του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και του Λαού και ο νέος Μητροπολίτης απεύθυνε αντιφώνηση στο Δήμαρχο αλλά και σε όλους τους παρευρισκόμενους. Eν πομπή, οι παρευρισκόμενοι κατευθύνθηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Κυριακής όπου έλαβε χώρα η τελετή της ενθρονίσεως του νέου Μητροπολίτη, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερωνύμου.

Η Στρατιωτική Φιλαρμονική και Άγημα της ΔΙΚΕ Πελοποννήσου απόδωσαν τιμές. Στην πομπή  συμμετείχαν επίσης σημαιοφόροι Γυμνασίων και Λυκείων και αντιπροσωπείες συλλόγων του Δήμου Γορτυνίας με παραδοσιακές φορεσιές.

ΠO νέος Μητροπολίτης προσερχόμενος προς τον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής κατέθεσε άνθη στον ανδριάντα του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Γρηγορίου Ε΄.

Να σημειώσουμε πως στη Μεγαλόπολη η ενθρόνιση θα γίνει την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις 12:30μμ.

Πηγή: https://www.drt915.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ