Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑ25η Οκτωβρίου Ημέρα αφιερωμένη στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού (βίντεο)

25η Οκτωβρίου Ημέρα αφιερωμένη στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού (βίντεο)

Η 25η Οκτωβρίου είναι μία ημέρα που αφορά όλες τις γυναίκες, αφού είναι αφιερωμένη στον αγώνα τους ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Μία ασθένεια που δεν είναι αθεράπευτη, ωστόσο η αντιμετώπισή της είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον τακτικό προληπτικό έλεγχο.

Αυτό εξάλλου είναι και το μήνυμα αυτής της ημέρας, αλλά και ολόκληρου του Οκτώβρη, που είναι ο μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Στα πλαίσια της σημερινής Ημέρας αντιπροσωπεία από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Αργολίδας “Η Αλληλεγγύη” πραγματοποίησε συμβολική επίσκεψη ευαισθητοποίησης για την πρόληψη στην έδρα της Π.Ε Αργολίδας στο Ναύπλιο όπου και συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Δημ. Σχοινοχωρίτη.

Kάθε χρόνο στη χώρα μας αναφέρονται 6.000 νέες περιπτώσεις.

Μάλιστα, το 85% των γυναικών που εμφανίζουν καρκίνο του μαστού δεν έχουν οικογενειακό ιστορικό και, σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό οφείλεται σε γενετικές μεταλλάξεις που είναι αποτέλεσμα του σύγχρονου τρόπου ζωής. Ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου είναι σχεδόν διπλάσιος για γυναίκες που κάποια α’ βαθμού συγγενής τους έχει διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ