Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΠροσάραξη ιδιωτικού σκάφους με 4 επιβαίνοντες στο Πόρτο Χέλι 

Προσάραξη ιδιωτικού σκάφους με 4 επιβαίνοντες στο Πόρτο Χέλι 

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πορτοχελίου για προσάραξη του Θ/Γ – Α/Ψ σκάφους “TORMENTA” σημαίας Κύπρου, με 4 ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή “ΒΕΡΒΕΡΟΝΤΑ” Πορτοχελίου.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Π – ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟ “ΤΡΙΤΩΝ ΙΙ” ΤΠΧ 63, το Ε/Γ – Τ/Ρ “ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ” Ν.ΣΠΕΤΣΩΝ 262 και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Το εν λόγω Θ/Γ – Α/Ψ σκάφος εντοπίστηκε προσαραγμένο σε βραχώδη ακτή από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγείας τους.

Το “TORMENTA”, κατόπιν ελέγχου των υφάλων του από ιδιώτη δύτη, αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του ανωτέρω Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους και στη συνέχεια κατευθύνθηκε με ιδία μέσα, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., στον λιμένα Πορτοχελίου.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Πορτοχελίου του Λιμεναρχείου Ναυπλίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “TORMENTA”, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ