Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝαύπλιο: Εκδήλωση στο Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Ενηλίκων Τίρυνθας

Ναύπλιο: Εκδήλωση στο Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Ενηλίκων Τίρυνθας

Λίγα λόγια από την Άλκηστις Κοντογιάννη για την κλειστή εκδήλωση που θα γίνει στις Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας, στο Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης  Ενηλίκων Τίρυνθας.

Αγαπητοί μας φίλοι, είναι ευκαιρία, αν δεν έχετε επισκεφθεί ποτέ την Τίρυνθα να έρθετε στον αρχαιολογικό χώρο και φυσικά δίπλα. Στις Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας, στο Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης  Ενηλίκων Τίρυνθας, όπως αποκαλείται τύποις. Η ουσία είναι ότι οι Αγροτικές Φυλακές είναι οι φυλακές εργασίας και αποδοτικότητας, είναι οι Φυλακές που πρέπει να επικρατήσουν, γιατί οι έγκλειστοι είναι εργαζόμενοι, απασχολούνται και κερδίζουν χρόνο από την ποινή τους.

Αυτή είναι μια διαδικασία γόνιμη και δημιουργική.  Εκτός από αυτό γίνονται παραγωγοί, μαθαίνουν καλλιέργειες και φροντίδα,περιποίηση, μεγάλωμα ζώων. Αυτή ως στάση έγκλειστης ζωής είναι πολύπλευρα εποικοδομητική για τον χαρακτήρα, τη στάση, τις αντιλήψεις και συμπεριφορά που αποκτά κάποιος ως χρήσιμο πλέον και ικανό μέλος της κοινωνίας. Ο έγκλειστος αποκτά αυτοπεποίθηση και είναι έτοιμος για μια νέα κοινωνική και προσωπική επανένταξη.

Εμείς προτείνουμε κάτι ακόμα, που το λέμε χρόνια και σαφέστατα είναι ορισμένοι που χρόνια προσπαθούν να το πραγματώσουν. Οι φυλακές και δη οι Αγροτικές φυλακές γίνονται ένας τόπος πολιτισμού. Οι κάτοικοι της Αργολίδας , αλλά και Αθηναίοι και άλλοι κάτοικοι του τόπου αποκτούν μια σχέση με τις φυλακές και μέσα σε αυτές προάγουν τον πολιτισμό. Διδάσκουν και διδάσκονται, ασκούν και ασκούνται, δημιουργούν και δημιουργούνται. Η κοινωνία χρειάζεται αυτή τη δυναμική διάδραση, καθώς το Φ από τις φυλακές μπορεί να δημιουργήσει Φ = Φιλική διάθεση και σωΦρονισμό. 

“Οι φυλακές γίνονται ΤΟΠΟΣ πολιτισμού”   .  Στείλτε μας μήνυμα, καθώς η εκδήλωση είναι κλειστή -αυτονόητο- με προσκλήσεις.

Άλκηστις Κοντογιάννη

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ