Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤην τραγωδία του Ευριπίδη ΗΛΕΚΤΡΑ στο Αρχαίο Θέατρο Άργους παρακολούθησε ο ...

Την τραγωδία του Ευριπίδη ΗΛΕΚΤΡΑ στο Αρχαίο Θέατρο Άργους παρακολούθησε ο Δημήτρης Καμπόσος και πλήθος κόσμου

Την τραγωδία του Ευριπίδη ΗΛΕΚΤΡΑ στο Αρχαίο Θέατρο Άργους παρακολούθησε εχθές και ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος και πλήθος κόσμου που κατέκλυσε το Θέατρο.

Σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λύρα, την τραγωδία που αναφέρεται στο Άργος και τις Μυκήνες, παρακολούθησε και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Παναγιώτης Σκούφης.

Η Ηλέκτρα, η κόρη του Αγαμέμνονα και της Κλυταιμνήστρας, κατάγεται από τον οίκο των Ατρειδών. Ο Αίγισθος, ο φονιάς του πατέρα της, την πάντρεψε με έναν φτωχό γεωργό στα περίχωρα του Άργους. Όταν ο αδελφός της Ορέστης επιστρέφει στις Μυκήνες, συνοδευόμενος από τον Πυλάδη, η Ηλέκτρα του ζητάει την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, του Αίγισθου και της Κλυταιμνήστρας. Ο Ορέστης εκπληρώνει την επιθυμία της, σκοτώνοντας τον Αίγισθο. Τα δυο αδέρφια σκοτώνουν και την μητέρα τους. Μετά τη δολοφονία όμως, κυριαρχούνται από τύψεις. Ως από μηχανής θεοί εμφανίζονται οι Διόσκουροι,  ο Κάστορας και ο Πολυδεύκης, προκειμένου να καταπραΰνουν τον φόβο των τραγικών προσώπων και  δίνουν ως τελική λύση να παντρευτεί η Ηλέκτρα τον Πυλάδη και ο Ορέστης να ταξιδέψει μέχρι την Αθήνα για να δικαστεί από τον Άρειο Πάγο. Αν κριθεί αθώος θα εγκατασταθεί στο Άργος.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ήταν η Μαρία Κίτσου και ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος. Μαζί τους : ο Γιώργος Κωνσταντίνου, ο Σπύρος Κυριαζόπουλος,  ο Νίκος Λεκάκης, η Ιωάννα Μαυρέα, ο Ιάσονας Παπαματθαίου  και  ο Αντώνης Σταμόπουλος.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ